ΕΥΡΩΚΟ: Ευχές Χριστουγέννων

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων στέλνει θερμές και ειλικρινείς ευχές στον κυπριακό λαό για χαρούμενα και ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Απευθύνουμε ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες ευχές στους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους συγγενείς των αγνοουμένων μας και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας.

Γιορτάζουμε τα φετινά Χριστούγεννα μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας και προβλημάτων που δημιουργούν η πρωτόγνωρη οικονομική καταστροφή και η συνεχιζόμενη τουρκική επιβουλή εις βάρος της πατρίδας και του λαού μας.

Η πατρίδα μας διέρχεται μια επικίνδυνη κρίση που την επηρεάζει πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά. Οι πολίτες ασφυκτιούν κάτω από το ασήκωτο βάρος της ανέχειας, της στέρησης, της ανεργίας και της οικονομικής ύφεσης. Οι θεσμοί στον τόπο μας έχουν καταρρακωθεί από αυτούς που θα έπρεπε να είναι οι αμύντορες και οι υπερασπιστές τους.

Η σκέψη όλων μας αυτές τις μέρες πρέπει να στρέφεται στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την κρίση και μαστίζονται από την ανεργία και τη φτώχεια και δεν μπορούν να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα για να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Θέλουμε τα φετινά Χριστούγεννα, να είναι Χριστούγεννα αλληλεγγύης, ελπίδας και αγάπης και το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του θεανθρώπου να φέρει στις ψυχές μας την αισιοδοξία, το κουράγιο και τη δύναμη να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τους κινδύνους που μας απειλούν.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν τα φετινά Χριστούγεννα ενισχύοντας μέσα μας την πίστη και την ελπίδα πως θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα, θα αποδοθεί δικαιοσύνη, θα στήσουμε ξανά την οικονομία μας και ο ήλιος της ελευθερίας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης θα φωτίσει ξανά τη σκλαβωμένη μας πατρίδα.

Καλά Χριστούγεννα.