ΕΥΡΩΚΟ: Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε ούτε τον κ. Ντάουνερ, ούτε τα έγγραφα που ετοίμασε

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε τα εξής:

«Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε ούτε τον κ. Ντάουνερ, ούτε τα έγγραφα που ετοίμασε. Η παραμονή του στη θέση του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για το κυπριακό, θα αποτελέσει παράγοντα αποτυχίας των επικείμενων συνομιλιών. Ο ίδιος ο κύριος Ντάουνερ πρέπει να κατανοήσει ότι δεν γίνεται αποδεκτός από την ελληνοκυπριακή πλευρά ως ένας αντικειμενικός και αμερόληπτος μεσολαβητής γιατί με τις ενέργειες του έχει απολέσει την αξιοπιστία και το κύρος του», είπε ο κ. Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Ο κ. Ντάουνερ αποδείχτηκε ανεπαρκής ως θεματοφύλακας του διεθνούς δικαίου, από τη στιγμή που λειτούργησε ετεροβαρώς υπέρ της Τουρκίας και εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και υπάρχουν πολλά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο Αυστραλός Διπλωμάτης υιοθέτησε αυθαίρετα και καταχρηστικά πολλές από τις τουρκικές θέσεις. Ως εκ τούτου η Ελληνοκυπριακή πλευρά δυστυχώς δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί ξανά», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ.