ΕΥΡΩΚΟ: Ας μην εκμεταλλεύεται την ανεξαρτησία της ΚΤ ο κ. Δημητριάδης

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας με σημερινές δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ για την οριστικοποίηση της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου:

«Η συνεχής παράταση που δίνει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στην οριστικοποίηση της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, διαιωνίζει την αβεβαιότητα και συντηρεί την ρευστή κατάσταση στην τράπεζα, παρεμποδίζοντας την αποκατάσταση και των δραστηριοτήτων και της αξιοπιστίας της τράπεζας και κατ’ επέκταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος», είπε ο κ. Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Ο κ. Δημητριάδης όφειλε να είχε αξιολογήσει τα βιογραφικά των υποψηφίων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου πριν από τη Γενική Συνέλευση. Το να σπεύδει εκ των υστέρων και μετά τη ψηφοφορία να ανατρέψει αποφάσεις των μετόχων απλά επεκτείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον της Τράπεζας», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και κατέληξε:

«Ο κ. Δημητριάδης πρέπει να κατανοήσει ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές προέχει μόνο η εξυπηρέτηση του συμφέροντος της κυπριακής οικονομίας. Απαιτούμε από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να κάνει σωστά τη δουλειά του και να μην εκμεταλλεύεται την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας. Είμαστε όλοι υπόλογοι στους πολίτες, ακόμα και ο κ. Δημητριάδης».