ΕΥΡΩΚΟ:Το ΑΚΕΛ συνεχίζει την αμφισβήτηση των θεσμών

Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Αντρέας Τελεβάντος επέκρινε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, για την εκ των προτέρων αμφισβήτηση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία.

«Λεκτικά όλοι ενστερνίζονται την προσπάθεια για εξυγίανση και τερματισμό της ατιμωρησίας. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των πράξεων και των λόγων. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επιχειρεί εκ των προτέρων αμφισβήτηση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, ναρκοθετώντας για μια ακόμη φορά τους θεσμούς και την οποιαδήποτε προσπάθεια για διορθωτικές ενέργειες», είπε ο κ. Τελεβάντος και συνέχισε:

«Αυτή η συμπεριφορά του ΑΚΕΛ είναι επαναλαμβανόμενη και ακολουθεί την αντιμετώπιση που είχε το πόρισμα Πολυβίου. Δυστυχώς, προκαλούνται εύλογες υποψίες ότι επιχειρείται συγκάλυψη πολιτικών ευθυνών για το κατάντημα της οικονομίας», τόνισε ο Αντρέας Τελεβάντος και κατέληξε:

«Καλούμε όλους να κατανοήσουν ότι επιβάλλεται μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμός των θεσμών. Για να γίνει όμως αυτό, είναι αναγκαία η αλλαγή νοοτροπίας και η εγκατάλειψη της εμμονής για εξυπηρέτηση μικροκομματικών και μικροπολιτικών συμφερόντων. Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής πρέπει να γίνει σεβαστό, για να μπορέσει να υποβοηθήσει και την ποινική διερεύνηση».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ