ΕΥΡΩΚΟ:Ο στόχος Ντάουνερ φαίνεται να είναι η επιβολή έστω και άτυπα χρονοδιαγράμματος

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Μιχάλης Γιωργάλλας με σημερινές δηλώσεις του σχολίασε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία του ΟΗΕ μετά την ενημέρωση του ΓΓ από τον κ. Ντάουνερ για τις διαπραγματεύσεις στο κυπριακό και ανέφερε:

«Είναι φανερό ότι η χτεσινή δήλωση του Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών είναι αποτέλεσμα της προκλητικών μεθοδεύσεων του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο στόχος του κυρίου Ντάουνερ αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι η επιβολή έστω και άτυπα χρονοδιαγράμματος στην έναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο Αυστραλός διπλωμάτης αγνοεί προκλητικά τις προϋποθέσεις που θέτει ο πρόεδρος Αναστασιάδης για την επανέναρξη των συνομιλιών και εργάζεται στο παρασκήνιο για να πιέσει την πλευρά μας για να αποδεχτεί έναρξη άρον άρον των διαπραγματεύσεων.

Το κυπριακό δεν αντέχει άλλη αποτυχία. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κύριο Ντάουνερ να μας εγκλωβίσει σε μια διαδικασία η οποία θα είναι από την αρχή καταδικασμένη σε αποτυχία.

Η πλευρά μας πρέπει να παραμείνει σταθερή στη θέση ότι οι συνομιλίες για το κυπριακό θα επαναρχίσουν εφόσον διαμορφωθούν συγκεκριμένες συνθήκες, συγκεκριμένο πλαίσιο και εφόσον η Τουρκία αποδείξει ότι αυτή τη φορά έχει την καλή θέληση να επιλύσει το πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Γιωργάλλας.