ΕΥΡΩΚΟ:Οι μαζικές εκποιήσεις ακινήτων θα ωφελήσουν μόνο τους κερδοσκόπους

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μάριος Καράντωνας με δηλώσεις του σχολίασε την επιμονή της Τρόικας στο θέμα των εκποιήσεων και ανέφερε:

«Η Τρόικα είναι φανερό ότι επιμένει σε μαζικές εκποιήσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Τονίζουμε ξανά ότι οι μαζικές εκποιήσεις ακινήτων με διαδικασίες εξπρές θα ωφελήσουν μόνο τους κερδοσκόπους που θα σπεύσουν να αγοράζουν όσο όσο τις περιουσίες που θα βγαίνουν στο σφυρί.

Η νομοθετική ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας θα αποτελέσει την ασπίδα για εξουδετέρωση του κινδύνου να περιέλθουν μαζικά περιουσίες Κυπρίων πολιτών που δεν είναι αξιόχρεοι, στα χέρια ξένων ταμείων. Η κακή οικονομική κατάσταση των πολιτών θα γίνει αιτία για κάθοδο στην Κύπρο επενδυτικών ταμείων που θα επιδιώξουν την αγορά περιουσιών σε εξευτελιστικές τιμές.

Δεν θα επιτρέψουμε στις τράπεζες να θυματοποιήσουν για δεύτερη φορά τους πολίτες. Οι ευάλωτοι πολίτες που έχουν καταστεί μη αξιόχρεοι λόγω της κρίσης πρέπει να προστατευθούν. Οι τράπεζες πριν και πάνω από όλα οφείλουν να εφαρμόσουν τον «Κώδικα Δεοντολογία» για τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια και να στραφούν στους μεγάλους οφειλές και όσους αποδεδειγμένα έχουν την ευχέρεια να αποπληρώνουν τα δάνεια τους και δεν το πράττουν.

Ταυτόχρονα πριν το κράτος δώσει το εργαλείο των εκποιήσεων στις τράπεζες, θα πρέπει να τις υποχρεώσει να βοηθήσουν τους πολίτες να διακανονίσουν και να αναδιαρθρώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους», κατέληξε ο Μάριος Καράντωνας.