ΕΥΡΩΚΟ:Μπορεούμε να πείσουμε την Ευρωπαική Ένωση

Τα αποτελέσματα των επαφών του προέδρου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες σχολίασε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Αντρέας Τελεβάντος, λέγοντας:

«Η συνάντηση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με το κολλέγιο των Επιτρόπων καθώς και η αύξηση στο 95% του ποσοστού συμμετοχής της ΕΕ στα συγχρηματοδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα για την Κύπρο είναι ικανοποιητικές εξελίξεις που φανερώνουν ότι αποδίδει καρπούς η προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη να πείσει τους εταίρους μας για αύξηση της βοήθειας προς την Κύπρο.

Ειδικά η συνάντηση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με τους Επιτρόπους της ΕΕ ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να θέσουμε στο πιο ψηλό επίπεδο της Ένωσης ότι οι αποφάσεις του EUROGROUP ήταν καταστροφικές για το σύνολο της κυπριακής οικονομίας και ότι τώρα η Κύπρος από πειραματόζωο του κουρέματος μπορεί να γίνει πειραματόζωο της ανάπτυξης.

Εμείς θεωρούμε ότι η Κύπρος δικαιούται να ζητήσει τη συνδρομή της ΕΕ για τη σύνταξη ενός κυπριακού μνημονίου ανάπτυξης. επιβάλλεται να πείσουμε τους εταίρους μας ότι στην Κύπρο μπορούμε να δοκιμάσουμε αν οι πολιτικές ανάπτυξης, χαμηλής φορολογίας και επενδύσεων μπορούν να αναστρέψουν τον κύκλο της ύφεσης σε κύκλος βιώσιμης ανάπτυξης πιο γρήγορα από τις αυστηρές πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν σε όλες τις μνημονιακές χώρες.

Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι, αυτά που διακηρύσσει περί ανάπτυξης, τα εννοεί. Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι, στηρίζοντας την προσπάθεια της Κύπρου για ανάπτυξη, στηρίζει την οικονομία της ευρωζώνης και κατ’ επέκταση την ευρωπαϊκή οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να στηρίξει την Κύπρο και ως αντίβαρο στις αποφάσεις, που έλαβε για την κυπριακή οικονομία και οι οποίες ήταν καταστροφικές», κατέληξε ο Αντρέας Τελεβάντος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ