Ευρωεκλογές 2019: Απαγορεύσεις και συστάσεις προς εκλογείς

Ευρωεκλογές 2019: Απαγορεύσεις και συστάσεις προς εκλογείς

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου, εντός του εκλογικού κέντρου, από οποιοδήποτε πρόσωπο, πλην του προεδρεύοντα υπαλλήλου για επικοινωνία με τον οικείο Έφορο ή Βοηθό Έφορο Εκλογών.

Ο προεδρεύων υπάλληλος έχει εξουσία να απομακρύνει οποιοδήποτε πρόσωπο κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου εντός του εκλογικού κέντρου.

Σύμφωνα με την Εκλογική Νομοθεσία, κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να εγκαθιστά, ή να διατηρεί εκλογικά επιτελεία, ή να επιδεικνύει, ή να αναρτά οποιεσδήποτε πινακίδες, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις εκλογές, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας ή την παραμονή της, έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Οι παραβάτες της πιο πάνω διάταξης του Νόμου είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι έξι μήνες, ή πρόστιμο μέχρι €854, ή και στις δύο ποινές μαζί.

Απαγορεύεται η κατοχή ή χρήση από τους επί της διαλογής αντιπροσώπους των συνδυασμών/υποψηφίων οποιωνδήποτε εντύπων καταγραφής των αποτελεσμάτων ή ειδών γραφικής ύλης ή κινητών τηλεφώνων

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την Εκλογική Νομοθεσία, κατά τη διάρκεια της διαλογής και της καταμέτρησης των ψήφων, δεν επιτρέπεται η κατοχή ή χρήση από τους επί της διαλογής αντιπροσώπων των συνδυασμών/υποψηφίων οποιωνδήποτε εντύπων καταγραφής των αποτελεσμάτων των εκλογών, ή ειδών γραφικής ύλης, ή η χρήση κινητών τηλεφώνων.

Ο προεδρεύων υπάλληλος έχει εξουσία να απομακρύνει από το εκλογικό του κέντρο οποιοδήποτε αντιπρόσωπο συνδυασμού/υποψηφίου, που παραβαίνει την Εκλογική Νομοθεσία, χωρίς προειδοποίηση.

 Απαγορεύεται η ρίψη φυλλαδίων και η αναγραφή συνθημάτων

Σύμφωνα με την Εκλογική Νομοθεσία, την παραμονή και την ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαγορεύεται η ρίψη φυλλαδίων, η ανάρτηση πανό, η τοιχοκόλληση πινακίδων και η αναγραφή συνθημάτων σχετικά με τις εκλογές.

Οι παραβάτες της πιο πάνω διάταξης του νόμου είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή πρόστιμο μέχρι €854 ή/και στις δύο ποινές μαζί.