Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν 72 υποψηφιότητες – 13 συνδυασμοί και 3 ανεξάρτητοι

Σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών κ. Κύπρου Κυπριανού,  μετά το πέρας της υποβολής υποψηφιοτήτων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές του Μαίου. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, έχουν υποβληθεί συνολικά 72 υποψηφιότητες: 69 υποψήφιοι διεκδικούν εκλογή μέσα από 13 συνδυασμούς και άλλοι 3 ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Ανάμεσα στους υποψηφίους περιλαμβάνονται και 9 Τουρκοκύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία υπάρχει 24ωρη περίοδος υποβολής ενστάσεων κατά οποιασδήποτε υποψηφιότητας, δηλαδή μέχρι τις 12:30 μ.μ. αύριο και, αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε, το σύνολο των προσώπων που περιλαμβάνονται στη Γνωστοποίηση που έχει ήδη αναρτηθεί στον χώρο θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο που θα έχουν ενώπιον τους οι πολίτες στις 26 Μαΐου 2019.

Από το απόγευμα, σε συνεργασία με το Κυβερνητικό Τυπογραφείο, θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός του ψηφοδελτίου, προσχέδιο του οποίου θα τεθεί ενώπιον των συνδυασμών/υποψηφίων που διεκδικούν τις εκλογές αύριο το απόγευμα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η προετοιμασία για εκτύπωση των επίσημων ψηφοδελτίων.

Εύχομαι σε κάθε υποψήφιο καλή επιτυχία και καλώ τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους, δήλωσε καταλήγοντας ο έφορος εκλογών.

Υποψήφιοι:

ΔΗΣΥ

Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ απαρτίζεται από τους Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Παναγιώτη Σεντώνα, Ελένη Σταύρου, Νίκο Τορναρίτη, Λουκά Φουρλά και Λευτέρη Χριστοφόρου.

ΑΚΕΛ

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ -Αριστερά – Νέες Δυνάμεις είναι οι Γιώργος Κ. Γεωργίου, Χρύσανθος (Άθως) Γεωργίου, Niyazi Kızılyürek, Γιώργος Κουκουμάς, Μαρίνα Νικολάου και Νεοκλής Συλικιώτης.

ΔΗΚΟ

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι Άριστος Βασιλείαδης, Ελένη Θεοχάρους, Ζαχαρίας Κουλίας, Κώστας Μαυρίδης, Μαρίνος Μουσιούτας και Κατερίνα Χριστοφίδου.

ΕΔΕΚ

Οι έξι υποψήφιοι της ΕΔΕΚ είναι οι Διομήδης Διομήδους, Χρήστος Ιακώβου, Νατάσα Ιωάννου, Ηλίας Μυριάνθους, Θέα Νικολάου και Δημήτρης Παπαδάκης.

Κόμμα για τα Ζώα

Οι υποψήφιοι του Κόμμα για τα Ζώα είναι: Άντζελα Αγαθαγγέλου, Αβραάμ Θεμιστοκλέους, Κυριάκος Κυριάκου, Μισιέλ Μετζίδη και Νεόφυτος Νεοφύτου.

ΕΛΑΜ

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι Μάριος Βασιλείου, Γεάδης Γεάδη, Μαρία Ιεροδιακόνου, Γιώργος Νικολάου, Παναγιώτης Τοφίνης και Γεώργιος Σολομωνίδης.

Πατριωτικο Κινήμα

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του Πατριωτικού Κινήματος είναι οι Χρυσελπίδα Καμμά, Νίκος Κίμωνος, Χρίστος Παπουής, Νικόλας Περατικός, Χρίστος Ρότσας και Κώστας Χαραλάμπους.

Συμμαχία – Οικολόγοι

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Έφη Ξάνθου, Μαρία Παστελλά, Αλεξία Σακαδάκη και ο Δρ. Δώρος Χριστοδουλίδης.

Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα

Υποψήφιοι του ΕΚΑ είναι οι Μαρία Καλογέρη, Χριστάκης Καπηλιώτης, Παναγιώτης Κλεοβούλου, Αντώνης Πιερίδης, Λουκάς Σταύρου και Μιχαήλ Χριστοδούλου.

ΔΗΠΑ

Οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ είναι οι: Ελευθέριος Δημητρίου, Βάκης Ιακώβου, Μιχάλης Ιωάννου, Γιάννος Λακκοτρύπης, Μαρίνος Κλεάνθους, Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

ΟΑΔ

Υπέρ μιας άμεσης λύσης του Κυπριακού τάχθηκε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης Μιχάλης Μηνά, μιλώντας μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές.

Γιασεμί

Το ψηφοδέλτιο του κινήματος «Γιασεμί» απαρτίζουν οι Ιμπραχίμ Αζίζ, Οζ Καραχάν, Λεϊλά Κιράλπ, Σενέρ Λεβέντ, Ζεκί Μπεσίκτεπελι και Φαϊζέ Οζντεμιρτζιλέρ.

Σοσιαλιστικό Κίνημα

Σοσιαλιστικού Κόμματος Κύπρου ο Μεχμέτ Μπιριντζί αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του ίδιου και του Καζίμ Χαλίτ για τα Ευρωεκλογές, στο Φιλοξενία.

Ανεξάρτητοι

Χάρης Αριστείδου

Χρύσανθος Μαρδαπήττας

Μιχάλης Παρασκευά