Ευρωεκλογές: Αυξημένη η προσέλευση των τ/κ στις κάλπες

Τουρκοκύπριοι προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέλευση είναι αυξημένη και οι τ/κ καταφθάνουν μέσω των οδοφραγμάτων για  να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Μεγαλύτερη ροή σημειώνεται στη Λευκωσία, όπου έχει στηθεί  ειδικό εκλογικό κέντρο στο γραφείο του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, κοντά στο Λήδρα Πάλλας.

Εκατοντάδες είναι οι Τουρκοκύπριοι που προσήλθαν μέχρι το μεσημέρι, πολλοί ως οικογένειες. Η ψηφοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα και υπό την ενισχυμένη αστυνομική παρουσία εκτός και εντός του εκλογικού κέντρου.

Στο ειδικό εκλογικό κέντρο μετέβησαν το μεσημέρι, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Ανδρέας Κεττής.

Τα τ/κ ΜΜΕ παρακολουθούν και αναμεταδίδουν ειδήσεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία αλλά και τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, των πολιτικών αρχηγών και των Τουρκοκυπρίων υποψηφίων. Αναμεταδίδουν και τον αριθμό των Τ/κ που προσέρχονται στις κάλπες, με τον τελευταίο αριθμό στις 12 το μεσημέρι να ανέρχεται στις 2.777 ψηφοφόρους στα ειδικά εκλογικά κέντρα για τους Τ/κ.

Όπως μεταδίδεται από τ/κ ΜΜΕ, υπήρξαν και λεωφορεία από διάφορες πόλεις, όπως Μόρφου και Τρίκωμο, για την μεταφορά των Τ/κ που θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κοντά στα πλησιέστερα οδοφράγματα.