Ευρεία επιχείρηση του ΟΠΕ Λευκωσίας – “Ξήλωσαν” κύκλωμα πορνείας

Ευρεία επιχείρηση του ΟΠΕ Λευκωσίας και του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, κατάφεραν να ξηλώσουν κύκλωμα πορνείας στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην οδό Θάσου.

Η συντονισμένη επιχείρηση στήθηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής με οδηγίες του ανώτερου υπαστυνόμου και υπέυθυνου του ΟΠΕ Λευκωσίας.

Μέλη της δύναμης βρίσκονταν, σε διπλανά υποστατικά και στους γύρω δρόμους. Οι συλλήψεις των πελατών άρχισαν γύρω στο μεσημέρι και αργά το απόγευμα μετά από  στενή παρακολούθηση, “μπούκαραν” στο υποστατικό και συνέλαβαν συνολικά 8 αλλοδαπές, βάσει Δικαστικών ενταλμάτων.

Στα δύο εφαπτώμενα βοηθητικά δωμάτια βρέθηκαν εκτός των άλλων αποδεικτικών στοιχείων που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, το ποσό των 5,500 ευρώ.

Οι δύο αλλοδαπές αναγνωρίστηκαν ως θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και τους παρέχεται η ανάλογη προστασία από την Αστυνομία, η μία Φιλιππινέζα βρισκόταν παράνομα στη Κύπρο και έχει ξεκινήσει διαδικασία απέλασής της και οι άλλες 3 αλλοδαπές που διέμεναν στον ίδιο χώρο αφέθηκαν ελέυθερες αφού δεν πρόεκυψε κάτι εναντίον τους.

Οι δύο 47χρονες αλλοδαπές τέθηκαν υπό 8ήμερη κράτηση.

Εναντίον των δύο Βιετναμέζων διερευνάται υπόθεση  εμπορίας προσώπων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, μαστροπείας, διατήρησης οίκου ανοχής και αποζείν από κέρδη πορνείας.

Μ.Μ.