Ευρείας κλίμακας επιχείρηση ΟΠΕ στην Λευκωσία

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση πραγματοποίησε μεταξύ των ωρών 7μ.μ. χθες και 5π.μ. σήμερα, ο Ουλαμός Πρόληψης Εγκλήματος (ΟΠΕ) στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας για σκοπούς εφαρμογής των Νομοθεσιών που διέπουν τις μηχανές τυχερού παιγνίου, την πνευματική ιδιοκτησία, τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας και τα κέντρα αναψυχής.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία διενεργήθηκε από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος (Ο.Π.Ε) Λευκωσίας, ελέγχθηκαν συνολικά 155 υποστατικά, από τα οποία 25 πρακτορεία στοιχημάτων, καφενεία και λέσχες, 95 κέντρα αναψυχής και 35 περίπτερα και φούρνοι.

Όπως σημείωσε, «κατά τους ελέγχους έγιναν συνολικά 33 καταγγελίες, από τις οποίες 13 για τον περί προστασία της υγείας νόμο, 14 για χρήση οργάνων που ενισχύουν τον ήχο και 6 για τον περί οινοπνευματωδών ποτών, περί κέντρων αναψυχής και περί τελωνείων νόμο».

Είπε επίσης ότι ελέγχθηκαν συνολικά 6 φρουροί ασφαλείας σε τέσσερα υποστατικά.

Εξάλλου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι γύρω στις 10.50μ.μ. χθες, ελέγχθηκε με δικαστικό ένταλμα, από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας σε συνεργασία με μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων (Δ.Ε.Η.Δ) Αρχηγείου Αστυνομίας, καφενείο στην επαρχία Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 10 ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι πιστεύεται ότι μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου, ένας θερμικός εκτυπωτής και ένα τετράδιο σημειώσεων.

Η υπεύθυνη του υποστατικού ηλικίας 31 ετών κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.

Ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο ελέγχων κατά πόσον εφαρμόζονται οι νομοθεσίες υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός για στοχευμένες επιχειρήσεις σε όλες τις πόλεις και εκεί όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα γίνονται σχετικές καταγγελίες.

«Από πλευράς Αστυνομίας, για να διαπιστωθεί ότι εφαρμόζονται οι διάφορες νομοθεσίες, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις πόλεις και εκεί που υπάρχουν παραβάσεις θα γίνονται ανάλογα οι σχετικές καταγγελίες», κατέληξε.