Ευκαιρία ανάδειξης σταθεροποιητικού ρόλου της Κύπρου η κρίση στη Συρία

Η Κύπρος με την κρίση στη Συρία έχει μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξει το ρόλο της ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, μετά από συνάντηση με το ΔΣ της Αρχής Λιμένων, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «η κρίση στη γειτονική Συρία είναι η ευκαιρία για την ανάδειξη της Κύπρου ως αξιόπιστη χώρα, εντός της ΕΕ, όσον αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή την περιοχή των αναταραχών και των αναταράξεων».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, η χώρας μας μπορεί να εμπεδώσει μια πραγματικότητα, ότι σε αυτή την ευρύτερη γειτονιά της Ανατολικής Μεσογείου «είναι η μοναδική χώρα που διασφαλίζει τη σταθερότητα».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμη πως υπήρξαν προβλήματα και αναταραχές στην Τουρκία, την Αίγυπτο και πολλές άλλες γειτονικές και η Κύπρος μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο. «Είμαι σίγουρος ότι η Κυβέρνηση μας με τους σωστούς χειρισμούς θα αναδείξει αυτό το πλεονέκτημα της Κύπρου: η χώρα της σταθερότητας, η χώρα που μπορεί να λειτουργήσει με τις υπηρεσίες της, ως καταλύτης στα θέματα της περιοχής», κατέληξε. –