Ευθύνη της Κυβέρνησης η ετοιμασία του πλαισίου αφερεγγυότητας

Tο εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ έχει αποφασίσει να συνυπογράψει την πρόταση νόμου που ετοίμασε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ για αναστολή του νόμου των εκποιήσεων μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2015, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος νόμος στην εκτελεστική εξουσία να ετοιμάσει το πλαίσιο αφερεγγυότητας, δηλαδή τη σειρά των νομοσχεδίων που θα συναποτελούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Ο Πρέοδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι:

“Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό και στους Κύπριους δανειζομένους, να μην αφήσουμε τους δανειζόμενους απροστάτευτους έναντι της αυθαιρεσίας των τραπεζών”.

Είπε επίσης ότι από την αρχή το ΔΗΚΟ είχε πει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί να εφαρμοστεί μονομερώς ο νόμος των εκποιήσεων χωρίς να εφαρμοστεί παράλληλα το πλαίσιο αφερεγγυότητας, προσθέτοντας ότι “αυτό το γνώριζε η Κυβέρνηση εδώ και πάρα πολύ καιρό και εμείς εδώ και αρκετό καιρό επιμέναμε πως έπρεπε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε το πλαίσιο αφερεγγυότητας να είναι έτοιμο”.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του έτους το πλαίσιο αφερεγγυότητας θα ετοιμαστεί και πρόσθεσε ότι “αν δεν είναι έτοιμο οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την εκτελεστική εξουσία”.