Ευαγόρου: Αδυναμίες και ελλείψεις στη νομοθεσία για το Γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο Παύλο Ιωάννου, δήλωσε ότι  η νομοθεσία για τη λειτουργία του ενιαίου φορέα εξώδικης επίλυσης διαφορών χρηματοοικονομικής φύσης, παρουσιάζει αδυναμίες και ελλείψεις .

Ο κ. Ευαγόρου είπε πως το ΑΚΕΛ θα αναλάβει πρωτοβουλίες στη Βουλή για βελτίωση της νομοθεσίας ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική.

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου δήλωσε ότι ενημέρωσε αναλυτικά την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ για τις δραστηριότητες του Γραφείου του, τα προβλήματα που υπάρχουν, τις προοπτικές και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να επαυξηθεί η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του Γραφείου του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, προς όφελος τόσο του χρηματοοικονομικού συστήματος, όσο και των καταναλωτών των υπηρεσιών του συστήματος.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ συνεργάζεται πάντα μαζί με το Γραφείο μου για την προώθηση διαφόρων νομοσχεδίων στη Βουλή και συμβάλει στην ομόφωνη ψήφιση τους» δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

Ο Σταύρος Ευαγόρου ανέφερε από πλευράς του ότι το ΑΚΕΛ στήριξε την ανάγκη της δημιουργίας του Γραφείου του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου αλλά και του θεσμού ως τέτοιου «γιατί θεωρούμε ότι είναι ένας αναγκαίος θεσμός που μπορεί να προστατεύσει την κοινωνία».

Είπε πως η ενημέρωση από το Χρηματοοικονομικό Επίτροπο ήταν εκτενής, και αφορούσε και τα παράπονα που λαμβάνουν, τις καταγγελίες που γίνονται και εξετάζονται, αλλά και τις αδυναμίες και ελλείψεις που αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο.

«Από τη δική μας πλευρά ως ΑΚΕΛ θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες μέσω της Βουλής τέτοιες που να βελτιώνουν το θεσμικό πλαίσιο, να βελτιώνουν τη νομοθεσία ώστε να την καταστήσουν πιο αποτελεσματική, ώστε με μεγαλύτερη ταχύτητα να έχουμε αποφάσεις που αφορούν τον κόσμο» είπε.