Έτσι θα είναι η διαμονή σε ξενοδοχείο, την εποχή του κορωνοϊού

Ετσι θα είναι η διαμονή σε ξενοδοχείο, την εποχή του κορωνοϊού

Αντίο, μπουφές πρωινού και σερβίρισμα. Καλωσήρθατε, έλεγχος θερμοκρασίας και check-in χωρίς κλειδί.

Ενώ οι πολιτικές της πανδημικής εποχής εξακολουθούν να αναπτύσσονται σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο και αναμφίβολα θα διαφέρουν πολύ, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι επισκέπτες θα δουν μεγάλες αλλαγές την επόμενη φορά που θα κάνουν check in σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο στον κόσμο.

Για το άμεσο μέλλον και έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο, μια ευρέως αποτελεσματική θεραπεία ή στιγμιαίος έλεγχος για τον κορωνοϊό – οι διαμονές στο ξενοδοχείο θα είναι πιθανότατα μια ξεχωριστή υπόθεση, ειδικά σε ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου όπου εξατομικευμένες υπηρεσίες και παροχές αποτελούν από καιρό μια συνθήκη, λέει ο Christopher Anderson, καθηγητής στο Cornell University’s Hotel School στην Νέα Υόρκη.

Κοινωνική απόσταση και καθαρότερο από ποτέ

Η υγιεινή, φυσικά, αποτελεί κορυφαία ανησυχία και η American Hotel & Lodging Association κυκλοφόρησε τη Δευτέρα πρότυπα Stay Safe σε όλο τον κόσμο. Πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές ομάδες έχουν επίσης περιγράψει νέες πολιτικές.

Το Hotel behemoth Hilton αναπτύσσει πολιτικές με τη βοήθεια της ομάδας πρόληψης και ελέγχου μόλυνσης της Mayo Clinic. Η Hilton διερευνά τη χρήση ηλεκτροστατικών ψεκαστήρων – οι οποίοι απολύουν ομοιόμορφα το απολυμαντικό σε μεγάλες περιοχές – και το υπεριώδες φως για την απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων.

Η Marriott έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιεί ηλεκτροστατικούς ψεκαστήρες για τον καθαρισμό δωματίων και κοινόχρηστων χώρων και δοκιμάζει την τεχνολογία υπεριώδους φωτός. Η Marriott και άλλες επωνυμίες θα αφαιρούν επίσης τα έπιπλα και θα αναδιαμορφώσουν πολλούς τομείς για να διευκολύνουν τον χώρο κοινωνικής απόστασης των έξι ποδιών που καθορίζονται από αξιωματούχους υγείας.

Αυτά τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν σίγουρα το κόστος των ιδιοκτητών ξενοδοχείων, λέει ο Freitag, αλλά είναι ακόμα ασαφές αν οι επισκέπτες θα δουν αυτές τις χρεώσεις και στις τιμές των δωματίων.

Σε κάθε περίπτωση η διαμονή σε ξενοδοχείο το 2020 θα είναι «απολύτως» φθηνότερη από ό, τι πέρυσι.

Έλεγχος θερμοκρασίας

Ο έλεγχος θερμοκρασίας για επισκέπτες και υπαλλήλους είναι μια γραμμή άμυνας για την ανίχνευση πιθανής μόλυνσης, αλλά δεν είναι σαφές πόσο ευρέως θα εφαρμοστεί στα ξενοδοχεία.

Στο The Venetian στο Βέγκας, το οποίο δεν έχει ανοίξει ακόμη, θα χρησιμοποιηθούν θερμικοί σαρωτές σε κάθε σημείο εισόδου «επιτρέποντας διακριτικούς και μη επεμβατικούς ελέγχους θερμοκρασίας» για το προσωπικό και τους επισκέπτες, σύμφωνα με τις νέες πολιτικές του θερέτρου Venetian Clean.

Στη Σιγκαπούρη, μια εθνική εκστρατεία που ονομάζεται SG Clean έχει ξεκινήσει σε όλους τους κλάδους και περιλαμβάνει ένα σύνολο προτύπων για ξενοδοχεία, το οποίο περιλαμβάνει ελέγχους θερμοκρασίας για τους επισκέπτες, «όπου αυτό είναι εφικτό και εφαρμόσιμο.»

Το Four Seasons στη Νέα Υόρκη ακολουθεί ένα εξαιρετικά λιτό σύνολο προσωρινών πρωτοκόλλων από τότε που άρχισε να φιλοξενεί εργαζομένους στον τομέα της υγείας στις αρχές Απριλίου.

Το μέλλον των χώρων και των υπηρεσιών υψηλής αφής

Πολλοί από τους δημόσιους χώρους και τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου θα χρειαστούν μια γενική αναθεώρηση στην εποχή του κορωνοϊού.

Για παράδειγμα, η υπηρεσία δωματίου μπορεί να διατηρηθεί καθώς υπάρχει περισσότερος έλεγχος για το ποιος αγγίζει τι, λέει ο Anderson, από το Cornell’s Hotel School, αλλά οι μπουφέδες θα είναι πιθανότατα απαγορευμένοι.

Και δεν είναι σίγουρος ότι οι υπηρεσίες αυτές όπως οι μπουφέδες και τα μπαρ στο ξενοδοχείο θα επανέλθουν ποτέ.

«Νομίζω ότι παρόλο που μπορεί να είναι ασφαλές και ίσως να μην υπάρχει πανδημία, ψυχολογικά δεν θα ήταν πλέον ελκυστικό», είπε.

Τέλος, δημόσιοι χώροι υψηλής αφής, όπως σπα και γυμναστήρια – όπου είναι επίσης δύσκολο να τηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις – αποτελούν » χώρους με πραγματικά, πολύ υψηλό κίνδυνο μετάδοσης», είπε ο Quigley, με πολλές λαβές και πόμολα που χρειάζονται πολύ προσεκτικό καθαρισμό.