Ετοιμάζει ευρύ ανασχηματισμό ο Αναστασιάδης – Πρόσωπα «έκπληξη»

Ευρύ ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με πρόσωπα «έκπληξη».

Σύμφωνα με δηλώσεις του, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών είπε ότι «θα καλέσω τους αρχηγούς των κομμάτων ώστε να αναζητήσουμε τον οδικό χάρτη για την Κύπρο του αύριο.”

Δήλωσε επίσης  ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης «για να προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας μας, στην Κύπρο του αύριο».

Ήδη κάποιοι αρχηγοί κομμάτων σε  δηλώσεις τους απέρριψαν τη πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη και στελέχη τους δεν θα λάβουν μέρος στο Υπουργικό σχήμα.

Ο Πρόεδρος είναι ευχαριστημένος με το έργο που επιτελούν κάποιοι  Υπουργοί  όπως η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Γνωστή επίσης είναι η δυσαρέσκεια του Προέδρου, με τη συμπεριφορά και το έργο άλλων Υπουργών γι΄αυτό και θα τους αντικαταστήσει.

Ωστόσο κάποια ονόματα έχουν ήδη πέσει στο «τραπέζι» σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Για το Υπουργείο Άμυνας στο τραπέζι τέθηκε το όνομα του Γεώργιου Προκοπίου, ταξίαρχος ε.α. και τέως βουλευτής ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί με τη ΔΗΠΑ.

Επίσης, ένα από ονόματα που ακούγονται έντονα για αξιοποίηση, είναι του διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών, Λοϊζου Μιχαήλ.

Τη θέση του Γιάννη Γιαννάκη, Επίτροπου Εθελοντισμού, θα πάρει η Ξένια Κωνσταντίνου.

Αν και ο τέως βουλευτής Άγγελος Βότσης σε δήλωσή του απέρριψε τους ισχυρισμούς για υπουργοποίησή του εντούτοις είναι επίσης από τα ονόματα που ρίχτηκαν στο τραπέζι.

Για το Υφυπουργείο Καινοτομίας  ακούγεται το όνομα της Σταυριάνας Κοφτερός.

Για το Υπουργείο Υγείας, προτάθηκε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, μετά τη πρόθεση του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, να αποχωρήσει.

Άγνωστο είναι ακόμη το όνομα προσώπου που θα ηγείται του νεοσυσταθέντος υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτισμού.

Επίσης ο Πρόεδρος δεν αποφάσισε ακόμη εάν θα αντικαταστήσει τον υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, με τον οποίο δεν είναι πλήρως ικανοποιημένος.