Εταιρεία προσφέρει μπόνους 10 δολ. έξτρα σε όποιον πηγαίνει στη δουλειά με ποδήλατο

Μια εταιρεία στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας προσφέρει μετρητά στους υπαλλήλους της που προσέρχονται κάθε μέρα στην εργασία τους με ποδήλατο.

Οι εργαζόμενοι που έρχονται και φεύγουν από τη δουλειά τους θα λαμβάνουν 5 δολάρια ημερησίως και εάν το συνεχίσουν για περισσότερο από μισό χρόνο, το ποσό θα διπλασιαστεί σε 10 δολάρια την ημέρα, το οποίο θα καταβληθεί ως μπόνους στο τέλος της χρονιάς.

«Προς στιγμή σκέφτηκα πως θα ήταν υπέροχο να υπάρχουν κίνητρα για να πηγαίνει κανείς στη δουλειά με το ποδήλατο. Λατρεύω την ποδηλασία και τα μετρητά είναι σαφώς το πιο προφανές κίνητρο» δήλωσε ο Τιμ Τσέσνεϊ από τη διαφημιστική εταιρεία «Make Collective».

«Το ένστικτό μου, μου λέει πως θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ καλό για τον εργασιακό χώρο. Ξέρω από τον εαυτό μου, πως είμαι γεμάτος ενέργεια».

Ο Τσέσνεϊ είπε πως ορισμένοι υπάλληλοι ήταν αρχικά απρόθυμοι επειδή η εταιρεία δεν έχει ντουζιέρες, αλλά η προσφορά εκατοντάδων δολαρίων το χρόνο είναι πολύ καλή για να την αρνηθεί κάποιος και μέχρι στιγμής 5 από τους 6 υπαλλήλους του έχουν ήδη προσχωρήσει στο πρόγραμμα.

Ο προγραμματιστής Έλιοτ Γκίλμορ, δήλωσε πως το πιο δύσκολο ήταν η επιστροφή στο σπίτι, αλλά το αποτέλεσμα για την υγεία ήταν πολύ καλύτερο από μια συνδρομή στο γυμναστήριο.

«Είναι πολύ καλά μέχρι στιγμής, περνάω μέσα από το Χάγκλεϊ Παρκ και βλέπω ανθρώπους να ταϊζουν τις πάπιες, να διαβάζουν βιβλία, πράγματα που δεν μπορείς να τα δεις όταν περιμένεις στο φανάρι κολλημένος στην κίνηση».

Σύμφωνα με το δήμο, η πόλη έχει περισσότερους ποδηλάτες από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, με 13 ποδηλατόδρομους να διασχίζουν το κέντρο της.