Ερώτηση για το «τάμα του Έθνους»

Το…τάμα του Εθνους ένωσε έναν βουλευτή των ΑΝΕΛ, έναν Ανεξάρτητο και 14 βουλευτές της ΝΔ.

Αυτό προέκυψε σύμφωνα με κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν για  το «τάμα του Έθνους» μια υπόσχεση που είχε δώσει το 1829 η Εθνοσυνέλευση του Άργους σχετικά με την ανέγερση ναού του «Σωτήρος Χριστού» στην Αθήνα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο Θεό για την βοήθειά του στην επιτυχία της Επανάστασης.

Έτσι οι βουλευτές, Γ. Κασαπίδης, Γ. Γιακουμάτος, Γ. Μαρτίνου, Κ. Παπακώστα, Κ. Σκρέκας, Θ. Δαβάκης, Σ. Αναστασιάδης, Χ. Μπουκώρος, Γ. Βαγιωνάς, Σ. Γιαννάκης, Θ. Καράογλου, Β. Μπασιάκος, Ε. Ράπτη, Ν. Νικολόπουλος (ανεξάρτητος, επικεφαλής Χριστιανοδημοκρατών), Κ. Βλάσης, Δ. Κυριαζίδης, Κ. Κατσαφάδος, Δ. Καμμένος (ΑΝΕΛ), ζητούν την υλοποίηση αυτού του τάματος δύο αιώνες μετά.

Ρωτούν μάλιστα αν η κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα παραχώρησης αντίστοιχης με τις ανάγκες του έργου έκτασης σε κατάλληλη περιοχή, σύμφωνα με το αίτημα των πολιτών και του φορέα που εγκρίνουν το θέμα και αναρωτιούνται αν και κατά πόσο υπάρχει άλλος προγραμματισμός και συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίηση του έργου.

Σε κάθε περίπτωση από την ερώτηση προκύπτει μια πολιτική σημειολογία που προκαλεί συνειρμούς, στο βαθμό της συνύπαρξης βουλευτών από διαφορετικούς κομματικούς σχηματισμούς.