Ερωτικό ωροσκόπιο Φεβρουαρίου

Ομιχλώδες τοπίο και νέοι έρωτες!
Ο μήνας Φεβρουάριος είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρων για τα ερωτικά ζητήματα. Είναι ο μήνας που οι δύο ερωτικοί πλανήτες καλούνται να εκπληρώσουν δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές επιταγές και επιρροές. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά συνήθως όταν ο αέρας με το νερό προσπαθούν να ενωθούν επικρατεί συνήθως αρκετή υγρασία και ομίχλη… ομιχλώδες αρκετά θα είναι και το τοπίο αυτού του μήνα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδος ερωτικά με σημαντικές εκπλήξεις.

Η Αφροδίτη μέσα από τον Υδροχόο σαφώς και ενδιαφέρεται να διαμορφώσει σχέσεις που είναι ενάντια στο κατεστημένο, σχέσεις που να μην είναι συνηθισμένες που να μην τις τρώει η ρουτίνα. Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν πάντα, έτσι λοιπόν πολλές από τις σταθερές σχέσεις που έχουν μία ασφαλή καθημερινότητα θα βρεθούν κάτω από σημαντικές πιέσεις. Όμως είναι η αλήθεια ότι αν η σχέση σας έχει πέσει σε μία βαρεμάρα και δεν μπορείτε να τη βγάλετε από τη λάσπη είναι η κατάλληλη περίοδος για να μπορέσετε να το πετύχετε και να την ανανεώσετε. Επίσης μία Αφροδίτη στον Υδροχόο είναι πάντα θετική για να μπορέσουν τα άτομα να πετύχουν μία καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους. Είναι πάντα μία περίοδος για να μπορέσουμε να μιλήσουμε ανοιχτά στο σύντροφο μας αλλά και για να γίνουν σχέσεις που θα είναι πολύ σημαντικές στο επίπεδο της επικοινωνίας που θα έχουν το σύντροφο τους όχι μόνο με την έννοια του εραστή αλλά και του φίλου.

Σαφώς η εκκεντρικότητα πάντα κυριαρχεί με αυτή τη θέση και πάντα θα δημιουργούνται προβλήματα στο να μπορέσει ο κόσμος να εκφράσει το συναίσθημα του και να μπορέσει να νοιώσει ότι μπορεί να δοθεί χωρίς φόβο στον άλλο. Είναι λοιπόν μία περίοδος η οποία απαιτεί αρκετή ενέργεια για να μπορέσει κάποιος να διατηρήσει την ισορροπία μέσα του αλλά και με το σύντροφο του. Επίσης μπορεί να δημιουργηθούν σχέσεις χωρίς ιδιαίτερο πάθος αλλά βασισμένες στα κοινά χαρακτηριστικά απλά, και μπορεί ακόμη και βασισμένες και στην αδυναμία και στο φόβο, αν πάρουμε υπόψη μας και τον Ερμή. Σχέσεις βασισμένες στην διαφορετικότητα αλλά πιθανόν και αγώνες για την ισότητα των σεξουαλικών σχέσεων μπορεί να αναζωπυρωθούν και σίγουρα θα δούμε κόσμο να κάνει την προσωπική του επανάσταση ιδιαίτερα με τη Νέα Σελήνη στις 10 του μήνα.

Από την άλλη η θέση του Άρη δείχνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δύναμη της αποπλάνησης που μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις σεξουαλικές σχέσεις. Η σχέση όμως μπορεί να μην είναι μόνο σαγηνευτική και αποπλανητική αλλά μπορεί να είναι και ένα εργαλείο φυγής από πράγματα που μπορεί να μας πονάνε. Πόσοι άραγε από εσάς που με διαβάζετε δεν έχετε μία σχέση η οποία είναι βουλιαγμένη και θα θέλατε να ζήσετε ένα μικρό παραμύθι για να μπορέσετε να κερδίσετε από τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση, για να μπορέσετε να ζήσετε έστω και λίγο από το όνειρο. Σε μία καπιταλιστική κοινωνία όμως ακόμη και τα όνειρα έχουν την τιμή τους, έτσι θα δούμε αρκετές δύσκολες καταστάσεις να υπάρχουν και θα πρέπει να δώσουμε έναν αγώνα πραγματικού ρομαντισμού και πίστης στα ιδανικά μας.

Η φιλικότητα της Αφροδίτης με την ανάγκη για τον απόλυτο σεξουαλικό ρομαντικό έρωτα του Άρη θα φέρουν αρκετές δυσκολίες. Φίλοι που είναι ερωτευμένοι πιθανόν να μην μπορούν να είναι φίλοι και να θέλουν να είναι κάτι παραπάνω και να υπάρχει μία όχι ειπωμένη αγάπη. Σύντροφοι δεν ενδιαφέρονται για το σύντροφο τους και απλά θα έπρεπε να είναι φίλοι. Στη μέση όλων αυτών ανείπωτα συναισθήματα που μπορεί με τον Ερμή και τον Άρη να οδηγήσουν σε εκρήξεις οργής: ΓΙΑΤΙ ΔΕ Μ’ ΑΓΑΠΑΣ! – ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕ ΘΕΛΕΙΣ! – Σ’ ΑΓΑΠΩ! Η Σύνοδος του Ερμή με τον Άρη απλά θα οδηγήσει σε μία ακόμα μεγαλύτερη ομιχλώδη κατάσταση και οι μπερδεμένες γνωστικές μας λειτουργίες θα δυσκολευτούν να μπορέσουν να δουν την πραγματικότητα. Πάνω σε αυτή την ανάγκη να δούμε αυτό που θέλουμε και όχι αυτό που υπάρχει, θα υπάρξουν και συγκρούσεις.

Θα υπάρξουν όμως και εξιδανικευμένες σχέσεις, νέοι έρωτες που σκοπό έχουν να καλύψουν σημαντικές πληγές μας, σχέσεις που θέλουν να βρουν ένα όνειρο που πιθανόν να έχασαν. Ο Χείρωνας με τον Ερμή και τον Άρη και οι σύνοδοι που θα κάνουν και οι δύο πλανήτες νωρίτερα με τον Ποσειδώνα είναι η κατάλληλη παγίδα για να προσπαθήσουμε να υπεραναπληρώσουμε σε ανθρώπους για πράγματα που μας έχουν πληγώσει στο παρελθόν.

Αν η Νέα Σελήνη στις 10 λειτουργεί με καθαρότητα και βοηθά τα ζώδια του Αέρα κυρίως να μπορέσουν να κάνουν σχέσεις οι οποίες λειτουργούν στα δικά τους δεδομένα, η Πανσέληνος στις 25 έρχεται για να δυναμιτίσει τις καταστάσεις και να απορυθμίσει την ερωτική λογική των ζωδίων του Αέρα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι φέτος μπήκε πολύ λογική στον έρωτα και όλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα μυθιστόρημα. Προς το τέλος του μήνα όσοι το ζητούν μπορεί να το βρουν αλλά το θέμα είναι ότι δεν ξέρουν ότι τα μυθιστορήματα στη ζωή δεν έχουν όλα καλό τέλος.

Αν θα θέλαμε να πούμε τις πιο σημαντικά ερωτικά μέρες θα λέγαμε ότι ημερολογιακά πρώτη είναι η 4η του μήνα όπου ο Άρης σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα θα οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε μία νέα γνωριμία με πολλές υποσχέσεις αλλά και με πολλές παγίδες ιδιαίτερα για τα μεταβλητά ζώδια πλην του Ιχθύ. Μετέπειτα το Εξάγωνο της Αφροδίτη με τον Ουρανό στις 6 είναι από τα πλέον βοηθητικά για τους Υδροχόους – Λέοντες και Κριούς – Ζυγούς να μπορέσουν να αλλάξουν τη ζωή τους και να δοκιμάσουν μία καινούρια ερωτική γνωριμία.

Στις 7 του μήνα ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα δείχνει το δρόμο της πνευματικής αυταπάτης στις διαπροσωπικές σχέσεις, των ευκαιριακών σχέσεων και της απιστίας στα μεταβλητά ζώδια πλην των Διδύμων που λόγω του Τριγώνου της Αφροδίτης με το Δία θα δουν αυτοί μαζί με τα ζώδια του αέρα μία αρκετά θετική περίοδο που θα τους βοηθήσει να έρθουν πιο κοντά με το έτερον τους ήμισυ ή να κάνουν μία νέα σχέση.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο στις 11/2 σίγουρα είναι μία σκληρή κατάσταση για τα σταθερά ζώδια και πρόκειται να οδηγήσει σε χωρισμό κάποια από τα σταθερά ζώδια μιας και θα δουν ότι μία σχέση τους είναι ανέφικτη. Στο τέλος του μήνα ο Ήλιος σε σύνοδο με Ποσειδώνα φέρνει στα μεταβλητά ζώδια και τα ζώδια του νερού μία ευκαιρία για να μπορέσουν να κάνουν τα ερωτικά τους όνειρα πραγματικότητα ενώ στις 28 του μήνα η Αφροδίτη κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα φτάνοντας πια μέσα στο ζώδιο των Ιχθύων και φέρνοντας ακραίο ρομαντισμό. Τελικά η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για φέτος έπρεπε να εορταστεί 14 μέρες μετά αγαπητοί μου φίλοι. Καλό σας ονείρεμα και να χαρείτε αυτόν τον τόσο ερωτικά εγκεφαλικό μήνα με τις απίστευτες ρομαντικές του παρορμήσεις.

 Χρήστος Άρχος M.Sc
archos

myhoroscope