Ερωτήματα Π. Προδρόμου προς ΑΚΕΛ

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου κάλεσε το ΑΚΕΛ «να ανατρέξουν στα πρακτικά της Ερευνητικής Επιτροπής και να διαβάσουν εκεί που ο Π. Δημητριάδης δήλωσε ότι ‘είναι λυπηρό που δεν υπήρξε τελική συμφωνία, αφού στο προκαταρκτικό μνημόνιο συμπεριλαμβάνονταν 10 δις για στήριξη των τραπεζών και έτσι η Κύπρος θα είχε αποφύγει και το κούρεμα καταθέσεων’ », εφόσον – όπως είπε – το ΑΚΕΛ, αντί να βρεθεί σε κατάσταση περισυλλογής και αυτοκριτικής, προτιμά να προκαλεί ακόμα.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου και μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, ο κ. Προδρόμου διερωτάται: «Μπορούν να αντιληφθούν ότι εκ των πραγμάτων ο μόνος τρόπος για να είχε γλυτώσει η χώρα μας το κούρεμα ήταν αν η κυβέρνηση Χριστόφια είχε τηρήσει υπεύθυνη στάση σπεύδοντας να οριστικοποιήσει τη συμφωνία που η ίδια έκανε;».

«Συνειδητοποιούν πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η Κύπρος αν είχαν εξασφαλισθεί εκείνα τα 10 δις στα οποία αναφέρεται ο Διοικητής; Σε αυτό πρέπει να απαντήσει το ΑΚΕΛ. Περιμένουμε…», κατέληξε.