Ερωτήματα για το ρόλο Σαρρή, Δημητριάδη και Σταυρινάκη

Τεράστια ερωτήματα για τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει στις κρίσιμες αυτές ώρες για την Κύπρο ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής αλλά κα τα δυο ηγετικά στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο διοικητής της Πανίκος Δημητριάδης και ο υποδιοικητής της Σπύρος Σταυρινάκης, τίθενται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους.

Σε ό,τι αφορά τον Μ. Σαρρή, ο οποίος φέρεται να έχει υποβάλλει την παραίτησή του στον Ν. Αναστασιάδη, το ερώτημα που τίθεται με ολοένα και αυξανόμενη ένταση αφορά στην υπουργοποίησή του από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γιατί ο Ν. Αναστασιάδης του έδωσε το υπουργείο Οικονομικών από την στιγμή που όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Laimitomos. com ούτε ο ίδιος ενέκρινε αυτή την επιλογή ούτε και ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος;

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Μ. Σαρρής τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών διότι είναι ένα πρόσωπο με διασυνδέσεις με ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην παρούσα κρίσιμη, πάντως, στιγμή για την Κύπρο, οι φημολογούμενες διασυνδέσεις του υπουργού Οικονομικών αποδείχτηκαν ανύπαρκτες, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup. Η επιλογή του Μ.  Σαρρή για τη θέση του υπουργού Οικονομικών κρίνεται πλέον ως αποτυχημένη και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρχουν εξελίξεις…

Κριτική, όμως, δέχεται ο Ν. Αναστασιάδης και γιατί δεν έπαυσε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τον διοικητή και την υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Π. Δημητριάδη και Σπ. Σταυρινάκη, αντιστοίχως.

Η απομάκρυνση των δυο αυτών προσώπων, που θεωρούνται φερέφωνα του ΑΚΕΛ, έπρεπε να ήταν δεδομένη για το νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρουν πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι, σημειώνοντας πως οι συγκεκριμένες αποπομπές από την διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας έπρεπε να είχαν γίνει με οποιοδήποτε κόστος….