Ερχονται απολύσεις στην ΕΛ.ΛΑΣ- Αιχμές Δένδια κατά Κασιδιάρη

Απολύσεις αστυνομικών προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας και τη πιο ορθολογική αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της. Ο Νίκος Δένδιας έκανε γνωστές τις προθέσεις του, για μείωση προσωπικού στην ΕΛ.ΛΑΣ, όταν δήλωσε πως «61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα».

Μιλώντας 22ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που πραγματοποιείται σημεραστη ΓΑΔΑ, δεσμεύτηκε προς τα συνδικάτα πως  θα υπάρξει διάλογος πριν από τις τελικές αποφάσεις και ότι θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις τους.

Όπως δήλωσε η τεχνολογία στην υπηρεσία της εγκληματολογίας έχει κάνει σήμερα μεγάλες προόδους και την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για λιγότερο προσωπικό,
αλλά, διαφορετικά διαρθρωμένο.

“Ενόψει της σωτηρίας της χώρας, εγώ όχι ως υπουργός, αλλά ως βουλευτής, ψήφισα το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Και το γνωρίζετε αυτό. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να έχω πει και να λέω και τώρα ότι ο βασικός μισθός του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, 1.698 ευρώ ακριβώς, είναι μία λανθασμένη επιλογή κατανομής των βαρών στην ελληνική κοινωνία” υποστήριξε ο υπουργός.

Υποστήριξε ωστόσο, ότι καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου για να βελτιωθεί και να διορθωθεί η μισθολογική κατάσταση των αστυνομικών, μέσω του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

Σε ότι αφορά το επεισόδιο που διαδραματίστηκε πριν από λίγες μέρες μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του αστυνομικού στη Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης, ο υπουργός άφησε σαφείς αιχμές για τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

“Για την Ελληνική Αστυνομία η αλήθεια είναι σαφής. Η αλήθεια του Έλληνα αστυνομικού είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Επ’ αυτού δεν υπάρχει ερώτημα. Κατά πάντων και διά πάντων, κατά βουλευτών, όπως όλων των άλλων. Η επιβολή των νόμων δεν έχει όριο. Ουδέν περισσότερο δικαίωμα έχει, εφόσον παρανομεί, το μέλος του Κοινοβουλίου, εναντίον οιουδήποτε. Υποχρέωση είναι η απόλυτη και κάθετη τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας”, επισήμανε ο Νίκος Δένδιας.