Ερχεται το πρώτο SUV της Ferrari…

Ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Michael Leiters, αποκάλυψε τα «μυστικά» του πρώτου SUV μοντέλου της μάρκας που στη διάρκεια της εξέλιξής του ονομάζεται Purosangue (μεταφράζεται ως «καθαρόαιμο»). Το SUV της Ferrari, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, θα παρουσιαστεί για να κάνει τη διαφορά και δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο σε τεχνικά χαρακτηριστικά, επιδόσεις και αίσθηση για τον οδηγό στο δρόμο. Σε μια δύσκολη κατηγορία που θα έχει να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως είναι τα Aston Martin DBX, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus και Rolls Royce Cullinan.

Η Purosangue θα είναι ένα από τα 15 νέα μοντέλα της Ferrari που έχει η ίδια εταιρεία ανακοινώσει πως θα παρουσιάσει έως το 2023. Στα σχέδια της Ferrari είναι η εξέλιξη της γκάμας των μοντέλων πάνω σε δύο βασικούς άξονες: κεντρομήχανα supercars όπως είναι η F8 Tributo και τα GT με τον κινητήρα εμπρός, στα οποία θα ανήκει και το SUV μοντέλο. «Είμαι πεπεισμένος πως έχουμε βρει το κατάλληλο συνδυασμό για να κάνουμε το μοντέλο μας πραγματικά ξεχωριστό και να δώσουμε τις αφορμές που χρειάζονται οι αγοραστές της κατηγορίας για να το προτιμήσουν» λέει ο Leiters. «Η απόσταση που χωρίζει ένα πρωτότυπο από ένα αυτοκίνητο παραγωγής, είναι όμως πραγματικά μεγάλη» συνεχίζει.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε έγκειται στο ότι πρέπει να βρούμε μια νέα κατηγορία για τη Ferrari. Σε κάθε περίπτωση μοντέλου μας, έχουμε πολύ συγκεκριμένη προϊοντική τοποθέτηση και η εξέλιξη του κάθε αυτοκινήτου, έχει συγκεκριμένη εστίαση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πραγματικά ξεχωριστές». Από τη Ferrari δεν προκύπτουν ακόμα λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές της Purosangue αν και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στη συζήτηση των βασικών γραμμών πάνω στις οποίες θα κινηθεί η εξέλιξη του μοντέλου.