ΕΡΤ: Οτι δεν της αρέσει… κόβεται δια χειρός Αιμ. Λιάτσου

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η απόφαση του γενικού διευθυντή ειδήσεων, Αιμίλιου Λιάτσου, να κόψει την εκπομπή των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, επειδή σχολίασαν τη στάση του Νίκου Δένδια απέναντι στις καταγγελίες για βασανισμό συλληφθέντων από αστυνομικούς.  Δεν είναι παρά ένα ακόμη κρούσμα φίμωσης της ελευθερίας του τύπου, που έχει λάβει ασύλληπτες διαστάσεις στα ελληνικά ΜΜΕ, το σύνολο των οποίων θεωρείται πλέον,  κάθε άλλο παρά ελεύθερο.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αιμίλιος Λιάτσος ισχυρίστηκε ότι όσα είπαν οι δύο δημοσιογράφοι αποτέλεσαν «καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Αιτιολόγησε αυτή τη θέση, υποστηρίζοντας ότι οι «προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης».

Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι «η αιφνιδιαστική απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΝΕΤ, εγείρει ερωτήματα για τους πραγματικούς λόγους απομάκρυνσης των παρουσιαστών αφού ήδη από το Σεπτέμβριο η εκπομπή τους είχε μειωθεί από 4 σε δύο ώρες, στην πρωινή ζώνη 6πμ-8πμ, παρά την υψηλή τηλεθέασή της. Η σημερινή απόφαση αποτελεί την κορύφωση μιας συντονισμένης επιχείρησης παρεμβάσεων στα σχόλια των δύο παρουσιαστών-δημοσιογράφων».

Παράλληλα, κάνει αναφορά στην απομάκρυνση ρεπόρτερ της ΕΡΤ3 από την κάλυψη των εορταστικών εκδηλώσεων το περασμένο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από παρέμβαση -όπως υποστηρίζει- του Αιμ. Λιάτσου, επειδή περιέγραψε την ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.