Ερογλου: Πρέπει η κάθε πλευρά να σέβεται την άλλη

Οι δύο οι πλευρές στο νησί έχουν δικαιώματα και απαιτήσεις δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει η κάθε πλευρά να σέβεται την άλλη.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου δήλωσε μετά από συνάντηση με την ένωση διεθνών διπλωματών ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν να φθάσουν σε συμφωνία στην οποία οι κοινότητες θα ζουν ειρηνικά και αν, όπως είπε, η ε/κ πλευρά έχει βούληση για συμφωνία, τότε μια συμφωνία θα είναι εφικτή.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ένωσης, Γκούντερ Μέινελ, ο οποίος προσκάλεσε τον κ. Ερογλου να επισκεφθεί τη Γερμανία, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή.

Μιλώντας μέσω μεταφραστή, ο κ. Μέινελ είπε ότι η λύση θα πρέπει να βασίζεται στην ισότητα, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Εθνη έδωσαν περισσότερη στήριξη σε θέματα επενδύσεων στα κατεχόμενα παρά η ΕΕ.

Ανέφερε επίσης ότι η ένωση έχει συνεργασία με το παράνομο αμερικάνικο πανεπιστήμιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ότι προτίθενται να δημιουργήσουν σχολή διπλωματίας. Τέλος, κάλεσε τον κ. Ερογλου να επισκεφθεί τη Γερμανία.