Ερντογάν: Ο Χαφτάρ δεν έχει αξία – Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι

Ερντογάν: Ο Χαφτάρ δεν έχει αξία – Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι

Λίγο πριν ξεκινήσει η Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, έξαλλος παρουσιάστηκε ο τούρκος πρόεδρος, για την επίσκεψη Χαφτέρ στην Ελλάδα, κορυφώνει την προκλητική ρητορική του, στρέφοντας τα πυρά του κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού.

“Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι. Τα βήματα που έκανε δεν είναι τα σωστά. Δεν ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία καλά”, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από την αναχώρησή του για το Βερολίνο, αναφερόμενος στην επίσκεψη του στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα. Όπως είπε, η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης “φρίκαρε την Ελλάδα”.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν “Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς δεν προσκλήθηκε στη Γερμανία” και μετά το μνημόνιο προχώρησε σε μία πολιτική ρεβανσισμού. “Ο Χαφτάρ δεν έχει αξία. Και τον προσκάλεσε στην Ελλάδα (σσ. ο Μητσοτάκης). Έδωσαν αυτές τις συνεντεύξεις, που δεν έχουν αξία. Όταν ο Χαφτάρ φτάσει στη Γερμανία, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τι θα έχει να πει εκεί”.

Σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη και τη συμφωνία που υπέγραψε η χώρα του με την κυβέρνηση Σάρατζ, ο Ερντογάν τόνισε πως “είδαμε τρομοκρατικές οργανώσεις να ανακτούν έδαφος στη Λιβύη. Οι επιθέσεις απείλησαν ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου. Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα δεν έδειξε την αναγκαία αντίδραση σε αυτές τις επιθέσεις του Χαφτάρ”.

Και συμπλήρωσε λέγοντας πως η Τουρκία ενδυνάμωσε τη συνεργασία της με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης με την υπογραφή δύο μνημονίων.

“Η Τουρκία είναι το ‘κλειδί’ για την ειρήνη στη Λιβύη. Στη χώρα αυτή επέστρεψε η ηρεμία, μέσω της εκεχειρίας που επετεύχθη και με τη συνδρομή του Βλαντιμίρ Πούτιν”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος. Όπως υπογράμμισε, “αυτές οι προσπάθειες αποτέλεσαν επίσης τη βάση για τη διοργάνωση της Διάσκεψης του Βερολίνου. Η αποφασιστική συμπεριφορά της χώρας μας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή. Η χώρα μας, επίσης, εγγυάται το μέλλον της Λιβύης και διασφαλίζει τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο με αυτά τα βήματα”.

Αναφερόμενος, τέλος, στη σημερινή Διάσκεψη τόνισε πως “τη βλέπουμε ως ένα σημαντικό βήμα” για να προσθέσει ότι “οι αναζωογονητικές ελπίδες δεν πρέπει να θυσιάζονται στις φιλοδοξίες των εμπόρων του αίματος και του χάους”.

Check Also

Φήμες για αλλαγή ονόματος του Facebook – Επικοινωνία μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας

Το Facebook σχεδιάζει να λανσάρει τον εαυτό του με νέο όνομα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα …

Λιμάνι της Νέας Υόρκης: «Η ψυχή του νερού» – Το τεράστιο λευκό γλυπτό που κάνει μια… δήλωση

Ένα πανύψηλο άγαλμα ενός γυναικείου κεφαλιού με τον δείκτη να πιέζει τα χείλη βλέπει τώρα …