Ερντογάν: Θλίψη και απολογία για τη κατάρριψη του ρωσσικού αεροσκάφους

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, απέστειλε επιστολή στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην οποία εκφράζει τη θλίψη του για την κατάρριψη του αεροσκάφους και απολογείται στην οικογένεια του πιλότου, που σκοτώθηκε.

Η γραπτή δήλωση του Ιμπραχίμ Καλίν έγινε έπειτα από την ανακοίνωση του Κρεμλίνου με την οποία η Μόσχα αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την κατάρριψη του αεροσκάφους. Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι η Τουρκία ουσιαστικά δεν απολογείται για την κατάρριψη του αεροσκάφους και ότι απολογείται μόνο στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου.

Συγκεκριμένα, με γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με επιστολή του στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. “Θέλω να εκφράσω για ακόμη μια φορά τον πόνο μου και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου. Λέω να μας συγχωρέσουν”, αναφέρεται στην επιστολή.

Σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Καλί, ο Τούρκος Πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στο Ρώσο ομόλογό του για επανασύσταση της παραδοσιακής ρωσοτουρκικής φιλίας, για συνεργασία για την επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων και κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας ανέφερε ότι συμφώνησαν να γίνουν τα αναγκαία βήματα με στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών.