Ερευνητική Συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ

€500.000 για κοινές προτάσεις έργων βιομηχανικής έρευνας

Κοινό Ερευνητικό Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), στο πλαίσιο της ΔΕΣΜΗΣ Προγραμμάτων για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία 2009-2010.

«Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη της επιστημονικής, ερευνητικής και επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ, Δρ. Βασίλειος Τσάκαλος, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ διακρίνεται διεθνώς στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας και ως εκ τούτου η ενίσχυση της δικτύωσης των κυπριακών φορέων με αντίστοιχους ισραηλινούς και η από κοινού υλοποίηση ερευνητικών έργων συνεισφέρει στην αναβάθμιση του κυπριακού συστήματος έρευνας και καινοτομίας.

Μέσω του Προγράμματος προβλέπεται υποβολή κοινών προτάσεων ερευνητικών Έργων από κυπριακούς και ισραηλινούς οργανισμούς και επιχειρήσεις. Οι προτάσεις πρέπει να έχουν συγκεκριμένους στόχους, και να αναδεικνύουν τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας. Τα αποτελέσματα των Έργων που θα χρηματοδοτηθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στην ανάπτυξη εμπορικών προϊόντων, εφαρμογών ή και υπηρεσιών.

Οι προτάσεις υποβάλλονται παράλληλα στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και στον αντίστοιχο οργανισμό του Ισραήλ που είναι το Office of the Chief Scientist του Υπουργείου Βιομηχανίας, Εμπορίου και Εργασίας του Ισραήλ.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 10η Απριλίου 2014. Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στις 500,000 Ευρώ και θα κατανεμηθεί σε Έργα διάρκειας μέχρι δύο χρόνων με ανώτατο ποσό χρηματοδότησης τις 100,000 Ευρώ ανά Έργο.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν σε Έργα Βιομηχανικής Έρευνας και από κυπριακής πλευράς στο Δίκτυο Συνεργασίας θα πρέπει να συμμετέχει τουλάχιστον μια Μικρομεσαία Επιχείρηση (Συμβουλευτικές Εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής). Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του Έργου και των φορέων από το Ισραήλ είναι επιπρόσθετη και καλύπτεται από τους οικείους αρμόδιους οργανισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.research.org.cy ή να επικοινωνούν με την Αρμόδια Λειτουργό του ΙΠΕ, κα Γεωργία Κλεάνθους (τηλ. 22205000, email: gkleanthous@research.org.cy).

***