Ερευνητική και τραπεζίτες

Η Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία , η οποία έχει διοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, έπρεπε να καλέσει πρώτους – πρώτους όλους τους βασικούς πρωταγωνιστές των μαύρων σελίδων της κυπριακής οικονομίας.

Τα πρωτοκλασάτα τότε στελέχη των δύο μεγάλων τραπεζών, της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίοι έπαιρναν αμοιβές  της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ το χρόνο συν τα “χρυσά” bonus  που υπολογιζόνται σε άλλα τόσα εκατομμύρια.

Η Ερευνητική Επιτροπή έπρεπε πρώτον  πρώτον να καλέσει τον τότε ισχυρό άνδρα της Λαϊκής Τράπεζας και πανέξυπνο επιχειρηματία  Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος   λέει κιόλας ότι όταν ήρθε στη Κύπρο οι υπάλληλοι της Λαϊκής έκαναν σούβλες….

Σε τόση μεγάλη εκτίμηση μας έχει, αλλά με το δίκαιο του αφού μας τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί, με την αχαπαροσύνη των πολιτικών μας, που οδηγηθήκαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα…

Δεύτερον έπρεπε να καλέσει τους Ανδρέα Ηλιάδη, Γιαννάκη Κυπρή και Θεόδωρο Αριστοδήμου της τράπεζας Κύπρου, για να αναφέρουν πως και γιατί αγόρασαν τα μεταχειρισμένα ελληνικά ομόλογα από τη Deutsche Bank της Γερμανίας για να μας εξηγήσουν γιατί τα αγόρασαν, την στιγμή μάλιστα που κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να τα ξεφορτωθούν;

Πωπ