Ερευνητική για ΣΚΤ: Ολοκληρώθηκαν οι ακροάσεις – Δεν καταθέτει ξανά ο ΥΠΟΙΚ

Ερευνητική για ΣΚΤ: Ολοκληρώθηκαν οι ακροάσεις – Δεν καταθέτει ξανά ο ΥΠΟΙΚ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ερευνητικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τη κατάρρευση του Συνεργατισμού πιστωτικού συστήματος, έχουν ολοκληρωθεί οι δημόσιες ακροάσειςκαι έχει ακυρωθεί η ακρόαση της 17ης Δεκεμβρίου με τον ΥΠΟΙΚ, αφού θε ωρήθηκε ότι δεν είναι απαραίτητη πλέον η παρουσία του ξανά ενώπιον της Επιτροπής:

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Ερευνητική Επιτροπή η συσταθείσα, κατόπιν, διαταγμάτων του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 06.07.2018 και 28.9.2018, σε σχέση με την Κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος ανακοινώνει τα πιο κάτω:

(1) Η Ερευνητική Επιτροπή με την τελευταία της δημόσια ακρόαση, ημερ. 12 Δεκεμβρίου 2018, έχει ολοκληρώσει τις ανοικτές/δημόσιες ακροάσεις της.

(2) Η Ερευνητική Επιτροπή κατά την περίοδο 3 Αυγούστου 2018 μέχρι και 12 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποίησε 40 ανοικτές/δημόσιες ακροάσεις και εξέτασε 75 μάρτυρες.

(3) H Ερευνητική Επιτροπή έχει αποφασίσει και έχει ενημερώσει τον έντιμο κύριο Υπουργό των Οικονομικών ότι δεν θεωρεί την εκ νέου παρουσία του ενώπιον της απαραίτητη και ότι αφήνει στον ίδιο την επιλογή εάν επιθυμεί να καταθέσει εκ νέου. Ο κύριος Υπουργός με επιστολή του ημερ. 14.12.2018 απάντησε ότι ούτε από την πλευρά του θεωρεί απαραίτητη την εκ νέου εμφάνιση του. Ως εκ τούτου η προγραμματισμένη ακρόαση για τις 17 Δεκεμβρίου 2018 ακυρώνεται.

(4) Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η Ερευνητική Επιτροπή συνεχίζει τη συγγραφή του πορίσματος της, το οποίο και θα παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα.