Ερευνητές: Το εμβόλιο της Οξφόρδης παράγει ισχυρή ανοσοαπόκριση σε υγιείς ενήλικες

Το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης παράγει ισχυρή ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους ενήλικες σύμφωνα με τις πρόσφατες δοκιμές. Συγκεκριμένα, το εμβόλιο ChAdOx1 nCov-2019 προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση σε υγιείς ενήλικες ηλικίας 56-69 ετών και άτομα άνω των 70. Τα δεδομένα της δεύτερης φάσης, που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet, υποδηλώνουν ότι μία από τις ομάδες που είναι πιο ευάλωτες σε σοβαρές ασθένειες και να υποκύψουν στον Covid-19, θα μπορούσε να δημιουργήσει ανοσία, λένε οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εθελοντές στη δοκιμή παρουσίασαν παρόμοιες ανοσολογικές αντιδράσεις και στις τρεις ηλικιακές ομάδες (18-55, 56-69 και 70 και άνω). Η μελέτη για 560 υγιείς ενήλικες – συμπεριλαμβανομένων 240 άνω των 70 ετών – διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι ανέχονται καλύτερα το εμβόλιο σε σύγκριση με τους νεότερους ενήλικες.

Οι εθελοντές έλαβαν δύο δόσεις του υπό δοκιμή εμβολίου ή placebo εμβόλιο μηνιγγίτιδας. Δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο στους συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα είναι σύμφωνα με τα δεδομένα της πρώτης φάσης που αναφέρθηκαν για υγιείς ενήλικες ηλικίας 18-55 ετών νωρίτερα μέσα στον χρόνο.

Πηγή: Mirror

Check Also

Κορωνοϊός και φυματίωση μεταδίδονται απλώς με την αναπνοή

Κορωνοϊός και φυματίωση μεταδίδονται απλώς με την αναπνοή Ανατρέποντας ένα ιατρικό δόγμα αιώνων, Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες …

Ιταλική έρευνα: Μόνον οι πολύ ηλικιωμένοι και άρρωστοι πεθαίνουν εάν έχουν εμβολιαστεί

Ιταλική έρευνα: Μόνον οι πολύ ηλικιωμένοι και άρρωστοι πεθαίνουν εάν έχουν εμβολιαστεί Οι εμβολιασμένοι κατά …