Ερευνες κατά τουρκικών ΜΜΕ που πολεμούν τον Ερντογάν – Συλλήψεις (video)

H αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξήγαγε το πρωί της Κυριακής επιχειρήσεις σε 13 τουρκικές πόλεις (ανάμεσά τους και η Κωνσταντινούπολη), συλλαμβάνοντας συνολικά τουλάχιστον 14 ανθρώπους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

«Ο ελεύθερος Τύπος δεν μπορεί να φιμωθεί», φώναζε το πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Ζαμάν, την ώρα που ο διευθυντής της, Εκρέμ Ντουνανλί, τούς απηύθυνε λόγο (ο οποίος μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση), ζητώντας από την αστυνομία να τον συλλάβει.

Ο πρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου Samanyolu TV, ένας τηλεοπτικός παραγωγός, ένας διευθυντής, αλλά και συντάκτες είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Στο μεταξύ, άλλα Μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας αναφέρουν ότι έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα σύλληψης, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε ότι 23 πρόσωπα έχουν ήδη συλληφθεί στις επιχειρήσεις της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και δύο πρώην διοικητές της αστυνομίας.

Ο διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσης Today’s Zaman, Μπουλέντ Κενές, δήλωσε μάλιστα στο Reuters ότι η αστυνομία τούς έδειξε στοιχεία τα οποία αναφέρουν την κατηγορία «της σύστασης συμμορίας με στόχο την κατάληψη της κυριαρχίας του κράτους».

Από την πλευρά του, τέλος, ο επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε τις αστυνομικές επιχειρήσεις μέρος «μιας διαδικασίας πραξικοπήματος», ενώ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι το κόμμα του βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων, όποια κι αν είναι αυτά.