Ερευνα: Γυμναστείτε και μεταμορφωθείτε, χωρίς εξοπλισμό..! (Videos)

Ένα γρήγορο μάθημα νευτώνειας φυσικής: Ένα σώμα σε αδράνεια τείνει να παραμείνει σε αδράνεια εφόσον καμία εξωτερική δύναμη δεν επιδρά για τη μεταβολή του.

Αυτό λέει ο πρώτος νόμος του Νεύτωνα (Νόμος της Αδράνειας) και μεταφράζεται στο ότι οι άνθρωποι θα βρουν κυριολεκτικά κάθε δικαιολογία για να μην κάνουν γυμναστική. «Δεν έχω χρόνο … Ένιωσα ένα ελαφρύ πόνο στο γόνατό μου και δεν θέλω να το κάνει χειρότερο…» είναι μερικές από τις δικαιολογίες που εκφέρουμε όλοι, ακόμα και οι πιο πειθαρχιμένοι.

Ωστόσο, ακόμα και όταν υπάρχει διάθεση, μία από τις πιο συνηθισμένες δικαιολογίες είναι «ήμουν σε διαρκή κίνηση, δεν μπορούσα να γυμναστώ κάπου, ούτε είχα εξοπλισμό». Προσθέστε την τελευταία δικαιολογία «ήμουν σε καραντίνα – δεν μπορούσα να πάω στο γυμναστήριο»

Για αυτούς τους ανθρώπους έχουμε καλά (ή μήπως κακά) νέα: Οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει την επαγγελματική τους ζωή στον να «αψηφούν» τον πρώτο Νόμο του Νεύτωνα (γνωστοί και ως Personal Trainers) δεν έχουν συχνά την πολυτέλεια να παραλείψουν μια συνεδρία γυμναστικής, και μοιράζοντα τα μυστικά τους με το πιο επιδραστικό περιοδικό αντρικού lifestyle του πλανήτη, το GQ.

Την επόμενη φορά που θα έχετε την ανάγκη για μια προπόνηση αλλά σας λείπουν τα πράγματα που νομίζετε ότι πρέπει να πάρετε μαζί σας, θυμηθειτε ότι υπάρχουν τρόποι άσκησης με ίδια αποτελέσματα, οι οποίοι δεν χρειάζονται όργανα γυμναστικής για να ειναι αποτελεσματικοί.

H σχολή Σταλόνε, Καρντάσιανς, Lakers
Ο Γκούναρ Πίτερσον, προπονητής γυμναστικής διασημοτήτων όπως του Σταλόνε και των Καρντάσιανς, εργάζεται και ως επικεφαλής στην ενδυνάμωση και αντοχή των παιχτών της ομάδας του ΝΒΑ: Λος Άντζελες Λέικερς, εφαρμόζοντας στους πελάτες του την παρακάτω προπόνηση:

10 καθίσματα
10 push-ups
10 supermans
20 κοιλιακούς
Κάνετε κάθε άσκηση, λέει ο Πίτερσον, με «ελάχιστη ανάπαυση, εάν υπάρχει» για πέντε έως δέκα φορές. Εάν αυτό είναι πολύ εύκολο, δοκιμάστε τις παρακάτω παραλλαγές των ασκήσεων.

Όταν ανεβαίνετε από τα καθίσματα σας, πρώτα σταθήτε στις κορυφές των ποδιών σας, και μετά επιστρέψτε στην αρχική σας στάση.
Αλλάξτε τη θέση των χεριών σας στα push-ups. (Προσπαθήστε να κάνετε criss-cross push-ups)
Αλλάξτε το ύψος που σηκώνετε το πόδι σας κατά τη διάρκεια των supermans
Αλλάξτε τη θέση των ποδιών σας στους κοιλιακούς. (Βγάλτε τα από το πάτωμα καιβάλτε τα σε μια καρέκλα)
Σχολή: 40″ πόνος, 20″ ξεκούραση
Ο προπονητής γυμναστικής Γκίντεον Άκαντ, ακολουθεί μια παρόμοια προσέγγιση με τον Πίτερσον, χρησιμοποιώντας πολλαπλές ασκήσεις για να συνδυάσει τη γυμναστική τόσο του πάνω μέρους του σώματος όσο και του κάτω. Πρόκειται για μια καρδιαγγειακή προπόνηση καύσης θερμίδων. Μάλιστα, ο Ακαντ παρέχει επίσης χρήσιμα εκπαιδευτικά βίντεο για κάθε άσκηση. (Βίντεο 1 , βίντεο 2, βίντεο 3)

Για κάθε άσκηση, κρατήστε χρόνο 40 δευτερόλεπτα και ξεκουραστείτε για 20 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε το σετ τρεις φορές. Βέβαια αν όλα αυτά δεν σε καλύπτουν ή σου φαίνονται πολύ εύκολα, ο Ακαντ έχεις δημοσιεύσει στο Instagram ένα ολόκληρο σετ γυμναστικής για απαιτητικούς.


Σχολή: Μια πετσέτα και μια καρέκλα
Ένας άλλος person trainer, ο Νγκο Όκαφος γίνεται πιο εφευρετικός, δίνοντας τη λύση για όλες εκείνες τις φορές που ανακαλύπτετε ότι το πολυδύναμο γυμναστήριο του ξενοδοχείου σας «μοιάζει κάπως άσχημο και τίποτα δεν λειτουργεί πραγματικά».

Πάρτε μια πετσέτα(τεχνικά δεν αποτελεί εξοπλισμό!) και τοποθετήστε την στο κάθισμα μιας καρέκλας, με το πίσω μέρος της καρέκλας στραμμένο όχι από τη μεριά σας, και κάντε push – ups στηριζόμενοι πάνω σε αυτή.
Ρυθμίστε την καρέκλα προς τα κάτω και χρησιμοποιήστε την για να κάνετε τρικέφαλους
Και πάλι χρησιμοποιώντας την καρέκλα κάντε ασκήσεις step – up , αλλά σε καμία περίπτωση να μην χρησιμοποιήσετε καρέκλα με ροδάκια
Κάντε ποδήλατο στο πάτωμα.
και 60 δευτερόλεπτα άσκηση «ορειβασίας»
Ο Okafor λέει ότι κάνει 20 επαναλήψεις για τις πρώτες τέσσερις ασκήσεις, αλλά το σώμτα τους μάλλον το επιτρέπει κάτι τέτοιο, οπότε εσεις ξεινήστε με 10. Κάντε τέσσερις γύρους, συνολικά.

Συνιστά την ανάπαυση ανάλογα με τις ανάγκες σας, αλλά για να βεβαιωθείτε ότι κρατάτε την καρδιακή σας συχνότητα ψηλά, βρείτε το σημείο όπου η αναπνοή σας παραμένει σε εγρήγορση.

Για εκείνους που ξινίζουν σε μία άσκηση που δεν έχει εξοπλισμό – Τι είσαστε; Τίποτα παγιδευμένοι σε κουτί μεταφοράς; – Ο Okafor προτείνει επίσης μια άσκηση στο χώρου του αεροδρομίου η οποία δεν απαιτεί καρέκλα:

τέσσερις γύροι 20 καθισμάτων
20 προβολές (με κάθε πόδι) και
30 ασκήσεις ποδηλάτου.
Ίσως σκέφτεστε: μα αλήθεια στο αεροδρόμιο; Οι άνθρωποι δεν θα σου ρίχνουν περίεργα βλέμματα; «Φυσικά», λέει ο Okafor. «Αλλά συνήθως δεν είναι άνθρωποι σε φόρμα», απαντάει σαν άνθρωπος που δεν φοβάται να καρφώσει σε μια καρέκλα μια πετσέτα.