Εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ: Δεν θα κάνετε συνέδριο πάνω στα πτώματα μας..

“Έναν ολόκληρο χρόνο με επιχορηγήσεις από την χρηματοδότηση για τις εκλογές και τον τακτικό προϋπολογισμό και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει ούτε μισό σεντ” αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ στο blog που διατηρούν και προειδοποιούν το κόμμα: “δεν πρόκειται να κάνετε συνέδριο πάνω στα πτώματα μας.Πουλήστε τις βόλες και τα κότερά σας και πληρώστε τους εργαζόμενους σας .”

Τι έγραψαν οι εργαζόμενοι:

“Η απάθεια των διοικούντων ξεπερνάει κάθε όριο. Έναν ολόκληρο χρόνο με επιχορηγήσεις από την χρηματοδότηση για τις εκλογές και τον τακτικό προϋπολογισμό και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει ούτε μισό σεντ, εκτός από αυτά που αν δεν καταβληθούν συνεπάγονται αυτόφωρη διαδικασίας (δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων, επίδομα αδείας).
Έναν χρόνο απλήρωτοι και σε απόγνωση οι εργαζόμενοι είναι θεατές σε μια κακόγουστη θεατρική παράσταση, όπου μικρομέγαλοι παραγοντίσκοι, τρέχουν για να πάρουν μια θεσούλα ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου, έτοιμοι να κονταροχτυπηθούν για το ποιος θα ιδιοποιηθεί ακόμα και τα συντρίμμια ενός κόμματος “φάντασμα”.

Που είναι τα κλιμάκια της ΓΣΕΕ;
Που είναι τα κλιμάκια της ΠΑΣΚΕ;
Πως περιμένετε να αντιδράσουν οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι;
Εμείς δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε τη δράση μας με ό,τι μέσα μπορούμε, γνωρίζοντας ότι δεν είναι πολλά, γνωρίζοντας ότι ο συντονισμός με το σύνολο των συναδέλφων στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις είναι δύσκολος.
Ρωτάμε τους εργαζόμενους από τα άλλα κόμματα, πόσο καιρό είναι (αν είναι) απλήρωτοι.
Ρωτάμε την ηγεσία του κόμματος, τι γίνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ. Μήπως θα έχουμε εκπλήξεις από τον άλλον μήνα που θα ξεκινήσουμε ανανεώσεις στα βιβλιάρια ασθενείας;
Πότε επιτέλους θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και με πιο χρονοδιάγραμμα;
Γίνεται προσπάθεια να απευθυνθούμε ακόμα και στα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ώστε να λάβουν γνώση της άθλιας κατάστασης που αντιμετωπίζουμε.
Καλούμε όσους συμμετέχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες, να θέτουν έντονα και επίμονα το θέμα των επί ένα χρόνο απλήρωτων εργαζόμενων.
Καλούμε τους συναδέλφους σε δυναμικές αντιδράσεις πριν και κατά την διάρκεια του Συνεδρίου μαζί με όσους συνέδρους και μέλη του κόμματος μας στηρίζουν (και από τα mail που μας στέλνουν είναι εκατοντάδες).

Δεν θα κάνετε συνέδριο πάνω στα πτώματά μας!

Πουλήστε τις βόλες και τα κότερά σας και πληρώστε τους εγαζόμενους σας!

(Πρίν λίγο το facebook κατέβασε το προφίλ μας ίσως προσωρινά ίσως οριστικά… εμείς θα συνεχίσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ..)”.