Επ. Νομοθεσίας: Όπως κάθε πολίτης έχει το τεκμήριο της αθωότητας, θεωρώ ότι αυτό ισχύει και για μένα

Η Επίτροπος Νομοθεσίας Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου με δήλωσή της δίνει της δικής της θέση, στο σάλο που έχει δημιουργηθεί μετά από δημοσίευμα ότι εντοπίστηκε θετική σε αλκοτέστ. Τόνισε ότι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν συνάδουν με τα γεγονότα. Εκφράζει τη λύπη της για το περιστατικό.

Αυτούσια η δήλωσή της:

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα σχετικά με τον έλεγχο αλκοτέστ αξιωματούχου στις 11.1.2024, θα ήθελα να αναφέρω ότι αφορούν το πρόσωπο μου. Βρισκόμουν σε οικογενειακό δείπνο σε προσωπικό χρόνο με την κόρη μου, που ήταν μαζί μου καθόλη τη διάρκεια όλων των ελέγχων της αστυνομίας, αρχικού και τελικού, ακολουθώντας τις οδηγίες της Αστυνομίας και για όσο χρόνο χρειάστηκε για να ολοκληρωθούν.

Τα όσα επιπρόσθετα αναφέρονται στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συνάδουν με τα πραγματικά γεγονότα και όπως αυτά εξελίχθηκαν. Λυπούμαι για το περιστατικό και θα χειριστώ το θέμα όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Όπως κάθε πολίτης έχει το τεκμήριο της αθωότητας, θεωρώ ότι αυτό ισχύει και για μένα. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης δεν θα προβώ σε άλλη δήλωση.  

Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου 22.1.2024»