Επωφελής για όλους η ισχυρή σχέση με τη Ρωσία, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η Ρωσία είναι ένας πολύ σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Ευρωπαικής Ένωσης  και σημαντικός γείτονας και  είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις αλλαγές στο εσωτερικό της Ρωσίας και της Ε.Ε., καθώς, όσο οι δύο εταίροι εξελίσσονται, το ίδιο εξελίσσεται και η ισορροπία στις σχέσεις τους αναμφισβήτητα προς όφελος και των δύο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσαν το Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρωσίας στην Κύπρο, ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι  «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές πτυχές των σχέσεων της Ρωσίας με την ΕΕ αποτελούν τακτικά θέμα προς συζήτηση στα διάφορα φόρα της Ε.Ε., κυρίως λόγω του πολυδιάστατου χαρακτήρα των σχέσεων αυτών, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα συνεργασίας, από τις εξωτερικές σχέσεις μέχρι τα θέματα ενέργειας».

Ο κ. Στεφάνου χαρακτήρισε αξιόπιστη τη σχέση Ε.Ε.-Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας, τονίζοντας ότι είναι ξεκάθαρα επικερδής και για τους δύο εταίρους.  «Μία παράμετρος είναι ξεκάθαρη: το γεγονός ότι έχουμε όλοι ανάγκη και επωφελούμαστε από μια ισχυρή σχέση με τη Ρωσία» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσθέτοντας  πως «η Κύπρος πιστεύει ακράδαντα ότι η στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-ΕΕ μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω με φιλοδοξία και πραγματισμό»