ΕΠΟΠΑΗ προς Σαρρή: Να κάνετε πράξη τις υποσχέσεις του Προέδρου

Με αφορμή τις δηλώσεις Σαρρή για τις ιδιωτικοποιήσεις, η ΕΠΟΠΑΗ προειδοποιεί με επιστολή της τον υπουργό Οικονομικών ότι αν οι εργαζόμενοι υποστούν όλες τις συνέπειες “θα αναγκαστούν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί” και υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για ενέργειες που θα αποτρέψουν  Ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων Οργανισμών Κοινής Ωφελείας.”Με λύπη μας παρατηρούμε ότι σε αντίθεση με τις επίσημες θέσεις του κράτους δεν χάνετε την ευκαιρία να δηλώνετε τις απόψεις σας για Μετοχοποίηση/Ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών αυτών, θέσεις τις οποίες πάντοτε διατηρούσατε αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα προβλήματα που δημιούργησε ο χρηματοοικονομικός τομέας από τον οποίο προέρχεστε. Αγνοείτε ή προσποιείστε ότι δεν καταλαβαίνετε  τι θα επωμισθεί ο κυπριακός λαός από ιδιωτικά μονοπώλια/ολιγοπώλια”, αναφέρει η ΕΠΟΠΑΗ στην επιστολή της.

Στην επιστολή σημειώνεται πως “δεν είναι πρόθεση μας να διατυπώσουμε πικρόχολα σχόλια για τις θέσεις που εκφράζετε και αντικατοπτρίζουν τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του ιδιωτικού τομέα από τον οποίο προέρχεσθε”.

“Όμως σας υπενθυμίζουμε πως το σοβαρότερο πρόβλημα που θα πρέπει να επιλύσετε αυτές τις ώρες είναι η ανεργία και η ανάκαμψη της οικονομίας για να βγούμε από την ζητιανιά που μας κατάντησαν. Σας καλούμε να ευθυγραμμιστείτε πλήρως στις δεδηλωμένες θέσεις και υποσχέσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κομμάτων και να αναπροσαρμόσετε τις ενέργειες σας σύμφωνα με αυτές”, αναφέρεται στην επιστολή.

“Θα πρέπει να αντιληφθείτε εσείς και το Δ.Ν.Τ.  ότι στις δύσκολες τούτες ώρες που περνά η πατρίδα μας πρέπει με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα, αλλά κυρίως με κοινωνική ευαισθησία, να προχωρήσουμε προς το μέλλον και στην ανάπτυξη. Το τελευταίο που θα ανέμενε κανείς είναι οι αχρείαστες εργασιακές αναταραχές. Απευχόμαστε ένα κλίμα στο οποίο οι εργαζόμενοι που θα υποστούν όλες τις συνέπειες, θα αναγκαστούν να παίξουν και το τελευταίο τους χαρτί”, καταλήγει η επιστολή.