Επιχορήγηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας ζητά ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

Με ανακοίνωση του ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας ζητά να επιχορηγηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, με αφορμή τη διαδικτυακή εκστρατεία πολιτών για το θέμα. Τονίζεται επίσης ότι η μόνη λύση για να υλοποιηθεί αυτή η σύνδεση είναι η επιχορήγηση της γραμμής.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε επανειλημμένα από το Σύνδεσμο, ο οποίος ανέλαβε και πρωτοβουλίες προς τις δύο κυβερνήσεις για επίτευξη της ατμοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.

Ωστόσο, προσθέτει, “πάντοτε οι συζητήσεις κατέληγαν στο ότι η σύνδεση αυτή δεν θα ήταν οικονομικά συμφέρουσα για καμία ναυτιλιακή εταιρεία, οπότε το εγχείρημα εγκαταλειπόταν”.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι αν γίνει μια σωστή και λεπτομερής κοστολόγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Κύπρου – Ελλάδας και αν οι δύο κυβερνήσεις αποδεχθούν να την επιχορηγήσουν (με δικά τους χρήματα και ίσως ευρωπαϊκά κονδύλια), τότε μπορεί να καταστεί εφικτή.

Τέλος, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι μια τακτική ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας θα δημιουργήσει πολλά θετικά αποτελέσματα για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, στις εμπορικές και τουριστικές σχέσεις τους καθώς και σε άλλους τομείς.