Επιχειρήσεις της «αρπαχτής» στο τουρισμό

Δεν ξεκίνησε καλά- καλά η καλοκαιρινή περίοδος και ήδη είχαμε τα πρώτα κρούσματα αισχροκέρδειας από επιχειρήσεις στις παράλιες περιοχές, οι οποίες αμαυρώνουν των σύνολο του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Όλοι λίγο πολύ έχουμε γίνει δέκτες των περιστατικών αυτών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα που έφτασαν στην Λαιμητόμος.com , αλλά είδαν και το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για υπερχρεώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Σε  περίπτωση στην Λεμεσό χρέωσαν για νερό ενός  λίτρο 3,50 , κόκα κόλα μπουκαλάκι γυάλινο μικρό 3,50 και για φραπέ 4,50.

Την ίδια ώρα πληθώρα είναι τα παράπονα για υπερχρεώσεις  των ταξί. Τρανταχτό παράδειγμα που ήρθε στην επιφάνεια πριν λίγες μέρες , το περιστατικό βουλευτή το οποίο «έγδαρε» ταξί για να το μεταφέρει από το αεροδρόμιο Λάρνακας στο σπίτι του.

Και αυτά είναι κάποια από τα περιστατικά, τα οποία είναι καθημερινό φαινόμενο .

Στο κλίμα της «αρπαχτής» κινείται μια μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων που εμπλέκεται με το τουρισμό, με αποτέλεσμα να  «σαμποτάρει» τόσο τις προσπάθειες για στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, όσο και να αφήνει την χειρότερη εικόνα στους ξένους επισκέπτες, που μας χαρακτηρίζουν κλέφτες.

Μήπως έφτασε ο καιρός να γίνει κάτι από τις αρμόδιες αρχές ; Να αρχίσουν να τιμωρούνται κάποιοι από αυτούς που σαμποτάρουν το τουριστικό προϊόν μας και καταστρέφουν στο σύνολο την εικόνα του;

(αν ήταν λίτρο έπρεπε να κάνεις finance),φραπέ 4,50 (είχε και φόρο αεροδρομίου μάλλον για τον καφέ από την Βραζιλία)… δηλαδή ένα φραπέ και ένα νερό 8 ευρώ…και μετά μας λένε εσωτερικό τουρισμό και να στηρίζουμε τις κυπριακές επιχειρήσεις…

Πωπ