Επιχείρηση πάταξης του ηλεκτρονικού τζόγου – Κατάσχεση 20 πύργων ηλεκτρονικών υπολογιστών

Επιχείρηση πάταξης του ηλεκτρονικού τζόγου – Κατάσχεση 20 πύργων ηλεκτρονικών υπολογιστών

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο της πάταξης του ηλεκτρονικού τζόγου, διενήργησε  έρευνες, σε δύο υποστατικά στην Πάφο.

Μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Πάφου εισήλθαν χθες για έρευνα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, σε δύο υποστατικά στην Πάφο.

Αρχικά σε συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου μέλη του ΟΠΕ Πάφου μετέβησαν μετά τις 19:30 χτες βράδυ σε υποστατικό ιδιοκτησίας 55χρονου το οποίο βρίσκεται στην Πάφο για έρευνα βάση δικαστικού εντάλματος ερεύνης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις συνολικά 10 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους οποίους υπάρχει εύλογη υποψία ότι είχαν μετατραπεί σε μηχανές τυχερού παιγνίου, τύπου φρουτάκια, καθώς και ότι έχουν εγκατεστημένα μη εξουσιοδοτημένα αντίτυπα λειτουργικών λογισμικών προγραμμάτων κατά παράβαση του πνευματικής ιδιοκτησίας νόμου.

Ο υπεύθυνος του υποστατικού κλήθηκε στο ΤΑΕ Πάφου για εξετάσεις.

Σε δεύτερη περίπτωση σε έρευνα που έγινε σε άλλο υποστατικό ιδιοκτησίας 43χρονου στις 19:30 χτες το βράδυ μέλη του ΟΠΕ Πάφου μαζί με μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν 10 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους οποίους επίσης υπάρχει εύλογη υποψία ότι είχαν μετατραπεί σε μηχανές τυχερού παιγνίου τύπου φρουτάκια, καθώς και ότι έχουν εγκατεστημένα μη εξουσιοδοτημένα αντίτυπα λειτουργικών λογισμικών προγραμμάτων κατά παράβαση του πνευματικής ιδιοκτησίας νόμου.

Παραλήφθηκαν επίσης για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης ως τεκμήρια μία κάμερα του κυκλώματος παρακολούθησης που βρισκόταν στο υποστατικό καθώς και χρηματικό ποσό ύψους 815 ευρώ. Ο υπεύθυνος του υποστατικού που βρισκόταν στο μέρος κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου για περαιτέρω εξετάσεις.

Τις εξετάσεις συνεχίζουν το ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με τον ΟΠΕ Πάφου.