Επιχείρηση διάσωσης 300 προσφύγων σε εξέλιξη

Η επιχείρηση διάσωσης των 300 προσφύγων ανάμεσα στους οποίους και πολλά γυναικόπαιδα, κατά πάσα πιθανότητα από την Συρία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με Υπουργείο Άμυνας το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), έλαβε σήμερα 06:25 π.μ., σήμα κινδύνου μέσω ασυρμάτου από μικρό σκάφος το οποίο έπλεε περί τα 50 Ναυτικά Μίλια ΝΔ της Πάφου. Στο σκάφος επιβαίνουν γύρω στα 300 άτομα και απαιτείται η περισυλλογή και διάσωσή τους λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Το πλοίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από τη Συρία με επιβαίνοντες άμαχους πρόσφυγες. Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης οργάνωσε από το πρωί άμεσα επιχείρηση με συμμετοχή πτητικών και πλωτών μέσων της Δημοκρατίας και παραπλέοντων πλοίων.

Στο μεταξύ λόγω της θαλασσοταραχής το ταχύπλοο σκάφος που απέπλευσε από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου επέστρεψε ενώ η προσέγγιση του κρουαζερόπλοιου « Φιλοξένια» στο πλοιάριο στο οποίο επιβαίνουν οι πρόσφυγες αναμένεται να γίνει κατορθωτή γύρω στη 13:00 με 13:30 το μεσημέρι.

Παράλληλα έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους σε προβλεπόμενο χώρο, σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο της Δημοκρατίας και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.