Επιτελείο Λιλλήκα: Η πολύ αναμενόμενη εξαγγελία Αναστασιάδη ήρθε τελικά μέσα από μια φιέστα

Σε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του εκλογικού επιτελείου Γιώργου Λιλλήκα, Κωνσταντίνου Ζένιου αναφέρεται ότι η “πολύ αναμενόμενη εξαγγελία του Νίκου Αναστασιάδη ήρθε τελικά μέσα από μια φιέστα σε απευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση.

Το όραμα και οι εξαγγελίες του Νίκου Αναστασιάδη δεν περιείχαν βεβαίως «δεσμεύσεις» αυτή τη φορά , αλλά περιορίστηκαν στην απαρίθμηση των «οικονομικών επιτευγμάτων» της διακυβέρνησης του.

«Επιτεύγματα» τα οποία δυστυχώς βασίστηκαν στην κατάργηση κάθε μορφής κράτους πρόνοιας, στην φτωχοποίηση του λαού μας και στον ουσιαστικό αφανισμό της μεσαίας τάξης από τον τόπο μας. Τα τελευταία αποτελέσματα της στατιστικής υπηρεσίας για το έξοδα των νοικοκυριών δυστυχώς διαψεύδουν τον Νίκο Αναστασιάδη και το success story που επιχείρησε και σήμερα να προβάλει.

Τον διαψεύδουν οι 28 χιλιάδες νέοι που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν όπως και οι χιλιάδες των ανέργων ηλικίας μέχρι 24 ετών , όπως τον διαψεύδουν οι κουρεμένοι καταθέτες και οι κάτοχοι αξιογράφων των τραπεζών.

Η προσπάθεια του να επιβάλει τον εαυτό του ως την δύναμη σύνεσης στο κυπριακό είναι αυτή που οδήγησε , σε αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε μέσα στην ομιλία του ως «επικίνδυνη οποιαδήποτε προσπάθεια επίτευξης λύσης μέσα από υποχωρήσεις».

Είναι οι δικές του υποχωρήσεις που έμειναν ως «κεκτημένο» μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κρανς Μοντανά και είναι η δική του αλλοπρόσαλλη πολιτική που οδήγησε στην πενταμερή διάσκεψη, ουσιαστικά αποχαρακτηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όταν επιμένει ακόμα και σήμερα ότι οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν από κει που διακόπηκαν , φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιεί ότι με τις υποχωρήσεις του ο κύριος Αναστασιάδης, έθεσε ένα πλαίσιο λύσης που οδηγεί δυστυχώς, όχι σε βιώσιμη λύση, αλλά σε λύση τουρκικών προδιαγραφών.

Αντί λοιπόν ο κύριος Αναστασιάδης να καλεί σήμερα το λαό να τον εμπιστευτεί για ακόμα μια πενταετία, θα έπρεπε να δει σε ποια σημεία ανέχειας έχει οδηγήσει την κυπριακή κοινωνία και σε ποια αδιέξοδα έφερε το κυπριακό με τις συνεχείς υποχωρήσεις του σε θέσεις αρχών”.