Επιστροφή στα γήπεδα! Οι αρμόδιοι των γηπέδων θα ελέγχουν τα SafePass των φιλάθλων

  • Αναφορικά με τον έλεγχο των SafePass που θα γίνεται στα γήπεδα, την ευθύνη θα έχουν οι αρμόδιοι του εκάστοτε σταδίου, κατά την είσοδο των φιλάθλων

Επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα με την κατοχή του SafePass, δόθηκε σήμερα Παρασκευή (9/7), καθώς τίθενται σε εφαμοργή τα νέα μέτρα και έχουν άμεση σχέση και με το ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα από 9 Ιουλίου μέχρι 20 Ιουλίου, επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνο για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες, για άτομα που κατέχουν αρνητικό πιστοποιητικό PCR με ισχύ 72 ωρών και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες σε ποσοστό πληρότητας 50% των γηπέδων.

Από 21 Ιουλίου, επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνον για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες σε ποσοστό πληρότητας 75% των γηπέδων.

Σχετικά με τον έλεγχο των SafePass που θα γίνεται στα γήπεδα, την ευθύνη θα έχουν οι αρμόδιοι του εκάστοτε σταδίου, κατά την είσοδο των φιλάθλων, οι οποίοι μαζί με το εισιτήριο του αγώνα θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το εν λόγω πιστοποιητικό.

Επιπλέον, την ευθύνη για όσους θα βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου θα την έχουν οι διαιτητές του κάθε αγώνα, με εξαίρεση ότι θα δίνεται η δυνατότητα για διενέργεια PCR ή rapid test εντός 24 ωρών.