Επιστρέφουν τα Drive-in σινεμά, λόγω κορωνοϊού..

Μια τεράστια οθόνη, μια ταινία, πολλά αυτοκίνητα. Ο ήχος της ταινίας περνάει μέσα από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου.

Η ιδέα του κινηματογράφου drive-in είναι πολύ απλή. Εφευρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη από το 1933. Επεκτάθηκε στην Ευρώπη και λατρέυτηκε στη Γερμανία τη δεκαετία του ’50 και του ’60, ενώ και στην Ελλάδα drive in κινηματογράφοι ξεπήδησαν σε όλη την επικράτεια αν και εστίασαν περισσότερο στο ερωτικό περιεχόμενο.

Με την εξάπλωση της τηλεόρασης, ωστόσο, ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι κινηματογραφικοί κινηματογράφοι θεωρούνταν απομεινάρι της ιστορίας, δεν έχουν απομείνει παρά ελάχιστοι στην Ευρώπη.

Drive in και κορωνοϊός
Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησαν προβολές στο City Drive-in, στο λόφο του Λυκαβηττού, στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το εγκαταλειμμένο τα τελευταία χρόνια θέατρο.

Εκατόν είκοσι αυτοκίνητα είναι η χωρητικότητα στο Drive-in κινηματογράφου. Η πανοραμική θέα σ’ όλη την Αθήνα, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, η δυνατότητα να πιεις κοκτέιλ ή να φας street food στην καντίνα, είναι οι βασικοί λόγοι που στις 2 καθημερινές προβολές τα εισιτήρια εξαντλούνται από νωρίς.

H κρίση του κορωνοϊού φέρνει μια αναβίωση, και στη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Morgenpost. Σε ορισμένες πόλεις, ανοίγουν ήδη νέοι κινηματογράφοι drive in. H επίσκεψη σε έναν υπαίθριο drive-in κινηματογράφο με IX είναι μία από τις λίγες δραστηριότητες αναψυχής που είναι δυνατόν να γίνουν στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου, επί του παρόντος υπάρχουν περισσότερες εφαρμογές για την κατανομή συχνοτήτων από ποτέ (πρόκειται για ραδιοφωνικές συχνότητες μέσα από τις οποίες περνά ο ήχος της ταινίας μέσα στα αυτοκίνητα)Q

Από τις αρχές Μαρτίου, η αρχή έχει διαθέσει 43 ραδιοσυχνότητες για κινηματογραφικούς κινηματογράφους σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε επίσημος εκπρόσωπος του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου. «Πριν από την κρίση της Κορώνας, ζητήθηκαν μόνο λίγες συχνότητες για κινηματογράφους.» Άλλες περίπου 80 αιτήσεις για εκχώρηση συχνότητας εκκρεμούν και αναμένεται η έγκρισή τους σύντομα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου πρέπει να δώσει άδεια στους κινηματογράφους για να μεταδίδουν τον ήχο των ταινιών στα ραδιόφωνα του αυτοκινήτου. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν συγκρούεται με άλλα ραδιοσήματα και δεν προκαλεί παρεμβολές.

Έτσι, για πολλούς σε απομόνωση, ο κινηματογράφος drive-in είναι μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση σε τηλεοπτικά προγράμματα και υπηρεσίες streaming, όπως η Netflix που σας κρατούν στον καναπέ στο σπίτι.

Αλλά δεν είναι μόνο ο χαμηλός κίνδυνος μόλυνσης που τα ξανακάνει ελκυστικά. Τα Drive-in σινεμά παραπέμπουν σε ρομαντισμό. Το γεγονός ότι αυτοί οι ειδικοί υπαίθριοι κινηματογράφοι θεωρούνται το ιδανικό μέρος για ραντεβού, οφείλεται στο γεγονός ότι παρόλο που βρίσκεστε στον κινηματογράφο, έχετε ακόμα την ιδιωτικότητα του καθιστικού σας.

Οι θεατές μπορούν να σηκώσουν τα πόδια τους, να φέρουν το σκυλί τους μαζί τους, να καπνίσουν ένα τσιγάρο – και φυσικά να πνίξουν χωρίς τις περίεργες ματιά των άλλων σινεμά. Δεν υπάρχουν θόρυβοι από τσάντες ή δυνατά μάσημα ή θόρυβοι από τους άλλους θεατές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αυτοκίνητο.

Στη Γερμανία υπάρχουν σήμερα ανοιχτοί Drive in κινηματογράφοι. Δέκα από αυτούς άνοιξαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού

Check Also

Η Κίνα εκτόξευσε δοκιμαστικά υπερηχητικό πύραυλο

Η Κίνα δοκίμασε μια νέα διαστημική δυνατότητα, εκτοξεύοντας υπερηχητικό πύραυλο σε τροχιά, έγραψε χθες η …

Αυστραλία: Στο …εμβολιαστικό κέντρο τα κοάλα

Κάπου 400 κοάλα θα εμβολιαστούν για τη χλαμύδια στο πλαίσιο δοκιμής που ερευνητές εκφράζουν την …