Επιστρέφουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Μετά τη αθρόα «εξαγωγή» καταθέσεων από την Ελλάδα σε τράπεζες του εξωτερικού οι έλληνες επιστρέφουν τα χρήματα τους. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το Reuters,  που κάνει λόγο για σημαντική επιστροφή καταθέσεων του εξωτερικού σε ελληνικές τράπεζες μετά τις διαβεβαιώσεις της Ευρώπης ότι η θέση της χώρα είναι εντός της ΕΕ και ο φόβος της δραχμής απομακρύνθηκε.  

“Επιστρέφει η όρεξη για μετοχές και ακίνητα” μετά την υποχώρηση των τιμών και ενώ αμβλύνονται οι ανησυχίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Οι επενδυτές και παράγοντες από την αγορά των ακινήτων σημειώνουν ότι το ενδιαφέρον έχει σημειώσει άλμα από το καλοκαίρι και υπάρχουν δειλά σημάδια ότι η οικονομική έξοδος επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας αλλά και με βάση την ροή των στοιχείων από την αγορά και τις επενδύσεις, υπογραμμίζεται.

Επιπλέον γίνεται αναφορά στην κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας ότι έχει κάνει μια πρώτη , θετική, εντύπωση σε ορισμένους επενδυτές καθώς δεσμεύτηκε να πράξει ότι χρειάζεται, προκειμένου να διατηρήσει τη ροή των χρημάτων της βοήθειας, με αποτέλεσμα να αμβλύνει το φόβο για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.