Επιστρέφει στη Κύπρο με νέο αεροσκάφος ο ΠτΔ – Απαντήσεις για το ιδιωτικό τζετ

Επιστρέφει στη Κύπρο με νέο αεροσκάφος ο ΠτΔ – Απαντήσεις για το ιδιωτικό τζετ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επιστρέφει στη Κύπρο με άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας και αναμένεται να αφιχθεί στη Κύπρο γύρω στις 5 τα ξημερώματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία μετά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο ιδιωτικό αεροσκάφος που θα τον μετέφερε στην Κύπρο αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Νέα Υόρκη.

Οι πιλότοι προληπτικά αλλά και για λόγους ασφαλείας, εκτίμησαν ότι ήταν πιο συνετό να επιστρέψουν πίσω στη Νέα Υόρκη καθώς ήταν πιο κοντά από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η πτήση από τη Νέα Υόρκη στην Κύπρο θα είναι απευθείας, ενώ στο αεροσκάφος με τον Πρόεδρο βρίσκεται μόνο η σύζυγος του, ο υπουργός Εξωτερικών και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Τα υπόλοιπα μέλη της κυπριακής αποστολής έμειναν πίσω και αναμένουν να επισκευαστεί το αεροσκάφος που παρουσίασε πρόβλημα χθες, ούτως ώστε να επιστρέψουν πίσω στην Κύπρο.

Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν από στελέχη του ΑΚΕΛ για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ναύλωση του αεροσκάφους, κυβερνητικές πηγές διευκρίνισαν ότι η εταιρεία στην οποία ανήκει, έχει υποχρέωση, με βάση το συμβόλαιο να διευθετήσει άμεσα για την μεταφορά των επιβατών σε ανάλογο περιστατικό.

Η αρχική μίσθωση έγινε κατόπιν προσφορών που ελήφθησαν από την κυβέρνηση και πως το κόστος δεν διέφερε από τους προσφοριοδότες αισθητά.

Όπως ανέφεραν, το κόστος της ιδιωτικής πτήσης ήταν σαφώς πιο χαμηλό από το να ταξίδευε ο πρόεδρος και όλα τα μέλη της κυπριακή αποστολή με πτήσεις από εμπορικές αεροπορικές εταιρίες.