Επιστρέφει δριμύτερη η πρώην σύντροφος του Ολάντ, Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Τη θέση αντιπροέδρου σε τράπεζα αναλαμβάνει η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην σύντροφος και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

«Η πρώην υποψήφια των Σοσιαλιστών για την γαλλική  προεδρία το 2007 θα είναι αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Δημόσιων Επενδύσεων BPI», δήλωσε στο δίκτυο «France Inter» o Ζαν Πιερ Ζουιγιέ, πρόεδρος της τράπεζας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde», η πρώην «βαρόνη» των Σοσιαλιστών που είχε μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά την κόντρα που είχε με την νυν σύντροφο  του Ολάντ, Βαλερί Τριερβιλέρ, επιστρέφει δριμύτερη.

Η τράπεζα BPI ξεκίνησε την λειτουργία της στις αρχές του Ιανουαρίου και, όπως είχε δηλώσει ο ένοικος των Ηλυσίων, η δημιουργία της αποτελεί το πρώτο σημαντικό εργαλείο με το οποίο επιδιώκεται να ξεπεραστεί η απροθυμία των τραπεζών να υποστηρίξουν ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αρχική σύσταση της BPI έγινε με την ενοποίηση σε εταιρεία συμμετοχών holding της κρατικής εταιρείας Oseο, που υποστηρίζει την καινοτομία και ανάπτυξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, του Στρατηγικού Ταμείου Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.