ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Τα «τσεκούρια» του Σιακόλα

Η Λαιμητόμος.com δημοσιεύει σήμερα ανοικτή επιστολή πρώην υπαλλήλων του Ομίλου Σιακόλα, τα οποία καταγγέλλουν την τακτική που ακολουθείται από την εταιρεία αναφορικά με τις απολύσεις προσωπικού.

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Επιστολή προς κον. Σιακόλα

‘Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τον τερματισμό των υπηρεσιών σας λόγω πλεονασμού με άμεση ισχύ (θα σας καταβληθεί η προειδοποιηση σας)’

Διερωτηθήκατε κύριε Σιακόλα πόσος κόσμος που δούλεψε για σας είκοσι, τριάντα, σαράντα χρόνια σας περίσσεψε το τελευταίο διάστημα; Εσείς και οι υψηλά ιστάμενοι διευθυντές σας βρίσκετε ότι έτσι πρέπει να μεταφράζουμε της από τηλεoράσεως εξαγγελίες σας ότι θα υποστηρίξετε την Κυπριακή Οικονομία και θα δημιουργήσετε καινούργιες θέσεις εργασίας;

Εν μια νυχτί, όπως περίπου και η Κυπριακή Οικονομία, τα ‘τσεκούρια’ σας, εννοώντας τους υψηλά ιστάμενους σας, έλυσαν την μαθηματική εξίσωση που τους δώσατε, πως δηλαδή θα προστατέψουμε τα κέρδη μας και θα μειώσουμε τα έξοδα μας με τον πιο εύκολο τρόπο.

Πρέπει να σας προβληματίσω λίγο για τις ικανότητες των ‘Διευθυντάδων’ σας με τους παχουλούς μισθούς, τα ‘τσεκούρια’, όπως είπα και πιο πάνω, ότι σίγουρα δεν είναι δυνατοί λύτες, όπως σίγουρα δεν εχουν ίχνος ανθρώπινου στοιχείου. Με ελάχιστο ποσοστό μείωσης στους δικούς τους τριψήφιους χιλιάδων μισθούς θα έσωζαν τις δουλειές των ανθρώπων που δούλεψαν δεκαετίες ολόκληρες για σας. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του για να απολαμβάνετε εσείς σήμερα τον κολοσσό του Ομιλου Σιακόλα.

Η στήριξη της Κυπριακής οικονομίας για εσάς είναι να στέλλετε κατά δεκάδες τις αιτήσεις του πλεονάζοντος προσωπικού στο απένταρο κυπριακό κράτος για να τους αποζημιώσει μετά από μερικά χρόνια εάν και εφόσον.

Αλήθεια διερωτούμαι πως ακριβώς θα το χειριστείτε αυτό; Αλλά τόσο εσείς όσο και οι Διευθυντάδες σας κάποιο πρώην Υπουργό, πρώην Διευθυντή Υπουργείου θα εργοδοτήσετε, που ξέρει τα κατατόπια για να το διευθετήσει.

Έχετε εσείς τις μεθόδους σας, να μην σας πω δηλαδή ότι θα περιμένουμε όπου νασαι να σας δούμε και πάλι στα κανάλια, για να εξαγγείλετε την επόμενη κίνηση αλληλεγγύης και ελεημοσύνης είτε δίπλα από τον πρόεδρο, είτε δίπλα από τον Αρχιεπίσκοπο (αυτό να το αποφύγετε γιατί το είδαμε και πρόσφατα).

Θα σας πούμε και πάλι ‘Ευεργέτη’ γιατί εσείς όταν κόβετε μισθούς που αξιοπρεπώς κερδίζονται μετά τους προσφέρεται (μέρος τους μόνο) για να ελεείτε τους φτωχούς και να προσφέρετε προγεύματα στα φτωχά παιδιά. Αυτό στο δικό μου περήφανο μυαλό δεν είναι στήριξη, ουτε αλληλεγγύη. Είναι εξαθλίωση!!!

Κλείνοντας ήθελα να εκφράσω με το απλό μου μυαλό πως εγώ ο απλός Κύπριος Πολίτης που πρέπει να στηρίξω την κατά άλλα κυπριακή σας επιχείρηση προτιμώντας τα προιόντα σας; Για κάθε άτομο που απολύετε κύριε Σιακόλα χάνετε εκατοντάδες πελάτες γιατί ο κόσμος δεν είναι τόσο μικρόψυχος ούτε τόσο ‘αχάπαρος’ όσο οι Διευθυντάδες σας πιστεύουν!!
Μακάρι να είχαμε ένα κράτος που με την ευκολία που δίνει την Κυπριακή υπηκοότητα στους ξένους καταθέτες που έχασαν τα λεφτά τους, να αφαιρούν την Κυπριακή ή την Ελληνική υπηκοότητα από ανθρώπους όπως οι Διευθυντάδες σας που σκοτώνουν την Κυπριακή οικονομια και τον Κύπριο πολίτη.

Απομακρύνετε τους κύριε Σιακόλα από την ομάδα σας γιατί σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Δεν σας προστατεύουν τα κέρδη σας αλλά τα διαλύουν μαζί και την του ‘Ευεργέτη’ εικόνα σας.

Κυπρούλα Ελευθεριάδη
Ευτέρπη Βλαδιμήρου