Επιστολή του Φιντέλ Κάστρο στον Μαραντόνα

Επιστολή στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έστειλε ο πρώην Πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, προκειμένου να τον συγχαρεί για το πρόγραμμα που παρουσιάζει κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο κανάλι της Βενεζουέλας Telesur.

«Αξέχαστε φίλε, κάθε μέρα έχω την ευχαρίστηση να παρακολουθώ το πρόγραμμά σου στο Telesur σε αυτό το θεαματικό Παγκόσμιο Κύπελλο, χάρη στο οποίο μπορώ να παρατηρήσω το εξαιρετικό επίπεδο του αθλήματος σε όλο τον κόσμο» γράφει χαρακτηριστικά ο «lider maximo» της Κούβας.

Στην επιστολή, που αναγνώστηκε από τον Ουρουγουανό δημοσιογράφο Βίκτορ Ούγκο Μοράλες με τον οποίο ο Μαραντόνα συμπαρουσιάζει το τηλεοπτικό πρόγραμμα De Zurda, ο Κάστρο στέλνει τους χαιρετισμούς του και στον Μέσι.

«Εσύ νίκησες στις πιο δύσκολες προκλήσεις ως αθλητής και ως νέος ταπεινής καταγωγής. Όπως εσένα χαιρετώ και τον Μέσι, έναν τεράστιο αθλητή που φέρνει δόξα στον ευγενή λαό της Αργεντινής» γράφει ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας.

«Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να διαχωρίσει εκείνο που και οι δύο έχετε πετύχει σε δόξα και κύρος, παρά τις άθλιες προσπάθειες των ραδιούργων» συνεχίζει στην επιστολή του ο Κάστρο, με τον Μαραντόνα να σχολιάζει ως εξής: «Μας έγραψε ο μεγαλύτερος από όλους και είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε αυτή την εκπομπή».